Nou regulament de trafic greu

1Comentariu
Încalcarea regulamentului atrage dupa sine amenzi usturatoare. Consiliul Local a aprobat noul regulament de organizare a traficului greu pe raza municipiului Oradea.

Traseul pe care pot circula mijloacele de transport greu este alcatuit din strazile: Clujului, Ogorului, Nufarului, drumul de centura, Calea Aradului, Calea Sântandrei, Ovid Densusianu, Soseaua Borsului, Uzinelor, Podului, Stefan cel Mare, Matei Corvin, Ioan Bogdan si Bihorului.

Vehiculele destinate transportului de marfuri cu masa mai mare de 5 tone pot parasi acest traseu numai daca detin o autorizatie de trafic greu valabila. Autorizatia nu este valabila pe sectoarele de drum unde sunt instalate indicatoare rutiere cu limitare de gabarit si greutate. Vehiculele destinate transportului de marfuri, microbuzele, autobuzele si autocarele, utilajele si tractoarele nu au dreptul de a stationa sau parca pe domeniul public.

Amenzi mari

Conform noului regulament, taxele de eliberare a autorizatiei de trafic greu variaza, în functie de masa autovehiculului, între 2 milioane – 4 milioane lei/luna. În cazul autorizatiilor valabile pe 24 de ore, cuantumul taxei este între 200.000 – 400.000 lei. Pentru autovehiculele pentru care se solicita traseu prestabilit, taxa anuala este de 5 milioane lei.

Transportatorii care încalca prevederile regulamentului sunt pasibili de amenzi contraventionale cuprinse între 3 milioane si 25 de milioane lei.

Zoltan Pengo

Taguri:


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor