Nou spaţiu de servire a mesei pentru nevoiaşi

ASCO are un nou punct de distribuire a hranei pentru nevoiaşi, la Azilul de Noapte. Cominca rămâne.

După desfiinţarea cantinei sociale de pe strada Primăriei, din primăvara acestui an, hrana pentru nevoiaşi a fost servită pe strada Octavian Goga, în incinta fostului cămin de nefamilişti Cominca şi pe strada Digului (situat în vecinătatea străzii Gutemberg). Spaţiul de pe strada O. Goga a fost atribuit însă societăţii Romhandicap care a fost mutată de la Grădiniţa 45, din Ioşia. Pentru a nu rămâne doar cu spaţiul de la periferia oraşului, ASCO a solicitat o mică parte din spaţiul de pe O. Goga, unde se pot adresa beneficiarii din Rogerius şi centru.

Municipalitatea a pus la dispoziţia ASCO un spaţiu cu o suprafaţă de 35 mp, cu un grup sanitar, care a fost recent renovat, ce va fi folosit pe post de cantină socială, lângă spaţiul ocupat de Romhandicap. Consilierii locali şi-au dat joi acceptul în unanimitate în legătură cu darea în folosinţă gratuită a spaţiului către ASCO, pentru o perioadă de doi ani, pe baza unui contract de comodat, ce va fi încheiat la începutul lunii noiembrie.

Temporar la Azil

Pentru că spaţiul de pe Digului este în curs de renovare în vederea funcţionării unui centru social, punctul de servire a hranei pentru nevoiaşi a fost mutat la Azilul de Noapte de pe Gutemberg. Aici a fost amenajat de curând un spaţiu temporar cu această destinaţie, până la finalizarea lucrărilor de pe Digului, ne-a informat Zita Koncsek, directoarea Adminsitraţiei Social Comunitare Oradea.

Mălina Pop0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !