Nouă produse găsite cu dublu standard calitativ. Care sunt acelea?!

Nouă produse găsite cu dublu standard calitativ. Care sunt acelea?!
Deputatul Ghilea (PNL) ridică problema produselor de calitate îndoielnică pe care companiile occidentale le livrează în Estul Europei.

După sesizarea Comisiei Europene în legătură cu dubla calitate a unor produse alimentare cu ambalaje identice comercializate în statele din Est, faţă de cele din Vest, deputatul PNL Găvrilă Ghilea a adresat o întrebare, în această săptămână, directorului Institutului de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară (IISPV), Rodica Tănăsuică.

Parlamentarul a solicitat informaţii concrete pe marginea rezultatele analizelor şi testărilor comune efectuate la nivelul ţărilor membre, dar şi independent, de către autorităţile competente ale fiecărui stat.

Subiectul este adus în față de membre din fostul bloc estic, precum Polonia sau Ungaria, îngrijorate de dublul standard aplicat de marile companii occidentale față de clienții din Vestul, respectiv din Estul Europei.

Cere informații de la DSV

„Demersul parlamentarului Gavrilă Ghilea este cu atât mai legitim cu cât, conform datelor diseminate de mass-media, în coşul comun al celor 29 de produse alimentare comercializate atât în România cât şi în statele UE, din care au fost prelevate probe pentru a fi analizate comparativ din punct de vedere al compoziţiei chimice, autorităţile române au identificat deja 9 produse care prezentau standarde calitative duble”, transmite Biroul de Presă al PNL.

„Din aceste considerente, pentru a nu pune în pericol sănătatea consumatorilor şi pentru corecta informarea opiniei publice, deputatul Gavrilă Ghilea a solicitat oficialului IISPV să dea publicităţii denumirile comerciale ale produselor identificate ca având standarde duble din punct de vedere al compoziţiei chimice, precum şi măsurile dispuse la nivelul producătorilor şi importatorilor pentru remedierea acestor grave deficienţe calitative”, se mai transmite în comunicat.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor