Noul comisar-şef al GF Bihor se destăinuie

3Comentarii
Noul comisar-şef al GF Bihor se destăinuie
ORADEA - Garda Financiară (GF) Bihor are un nou şef, de săptămâna trecută. Emil Ghelner, noul comisar – şef al GF Bihor a fost numit, de fapt detaşat, prin Ordinul Ministrului Economiei şi Finanţelor nr. 767/2008, pe o perioadă de şase luni, din Mehedinţi în Bihor. Carte de vizita

„Această detaşare cred că are rolul de a optimiza sau de a armoniza structura de control a Gărzii Financiare. Legislaţia este aceeaşi în toată ţara, dar există zone cu specific şi riscuri diferite”, spune Emil Ghelner.

Acţiuni

Pentru judeţul Bihor specifice sunt punctele vamale pentru tranzacţiile intracomunitare, monitorizate de GF din 18 ianuarie 2008, precum şi circulaţia sau deţinerea de produse accizabile supuse marcării: băuturile şi ţigările.

„Principala noastră activitate este monitorizarea în totalitate a achiziţiilor intracomunitare, urmărirea, evidenţierea şi plata obligaţiilor fiscale aferente de către agenţii economici”, a precizat comisarul-şef, care a adăugat că aceste obligaţii ar trebui plătite voluntar de către agenţii economici.

60-80% din efectivul GF Bihor este cuprins, atât în echipe mixte cât şi proprii în acţiuni de impulsionare a încasărilor la bugetul de stat.

„Activitatea GF Bihor va fi mai dinamizată în perioada imediat următoare, având în vedere apropierea Paştelui Ortodox. Vom monitoriza toate pieţele, oboarele şi târgurile din judeţ cu privire la comercializarea produselor specifice Paştelui”, a declarat Emil Ghelner. Mai mult vor fi controlate şi spaţiile ascunse. „Este vorba despre spaţiile fostelor CAP-uri, IAS-uri, dezafectate, dar care au apă curentă şi energie electrică. Înseamnă că acolo se desfăşoară şi activităţi economice”, este de părere comisarul-şef al GF Bihor. Emil Ghelner spune că vor continua acţiunile în colaborare cu Poliţia, OJPC şi alte instituţii de control, promiţând, totodată, o colaborare mai bună cu mass-media, care va fi invitată să participe la astfel de acţiuni.
Dan Birta3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor