Noul sezon literar la Timisoara incepe cu o comemorare: centenar Anisoara Odeanu

De Simona Popovici Donici
Noul sezon literar la Timisoara incepe cu o comemorare: centenar Anisoara Odeanu
Noul sezon literar la Timisoara incepe cu o comemorare: centenar Anisoara Odeanu
O comemorare literară, la centenarul naşterii Anişoarei Odeanu, va deschide stagiunea scriitoricească timişoreană 2012-2013. Evenimentul va avea loc vineri, 28 septembrie, de la ora 12, în sala „Orizont” (Piaţa Sf. Gheorghe nr.3).

Despre viaţa şi opera scriitoarei Anişoara Odeanu se va vorbi la prima întrunire a cenaclului Filialei Timişoara a Uniunii Scriitorilor din România. Cu acest prilej va fi lansat volumul postum de poezie „Anişoara Odeanu – Ora fără chip”. Cartea, editată cu sprijinul Primăriei Municipiului Lugoj şi prefaţată de Elena Jebelean, a apărut recent la Editura Palimpsest.

Anişoara Odeanu (pseudonim al Doinei Stella Graţiana Peteanu) s-a născut pe 28 mai 1912, la Pădureni, în judeţul Timiş, şi a murit pe 1 septembrie 1972, la Lugoj. A fost poetă, prozatoare şi ziaristă. În 2012 s-au împlinit 100 de ani de la naşterea scriitoarei şi 40 de ani de la moartea sa. În Lugoj, o şcoală şi o stradă îi poartă numele.

Printre proiectele anunţate de criticul literar prof.dr. Cornel Ungureanu, preşedintele USR Timişoara, pentru noul sezon literar se află şi Festivalul Internaţional „Poezia regiunilor de contact etnic”, a doua ediţie, care ar fi trebuit să aibă loc în primăvara acestui an, dar a fost amânat din lipsă de fonduri.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !