Noutate: mariaj „continental”

ORADEA – Din acest an, cuplurile care doresc să apară în faţa ofiţerului de stare civilă pot alege unde doresc să-şi ţină ceremonia cununiei civile.

Opţiunile sunt sala de la Casa de Cultură a Tineretului din Ioşia sau una din sălile de conferinţe de la Hotel Continental, spune Gheorghe Seica, directorul Direcţiei de Evidenţa Populaţiei.

„Am căutat o nouă locaţie pentru că era foarte aglomerat în Ioşia. Au fost zile când au fost şi 50 de programări şi devenise jenant pentru ofiţerul de stare civilă să dea afară un cuplu pentru a lua pe următorii. Au fost situaţii în care, în 15 minute s-au oficiat două căsătorii”, povesteşte directorul. În opinia sa, din cauza aglomeraţiei, căsătoriile au ajuns să se oficieze ca pe bandă rulantă: „Pentru că sunt mulţi, se lucrează mecanic, formal, se pierde mult din solemnitatea momentului”.Preţul face diferenţa

Conform directorului, contractul cu Continental a fost astfel întocmit încât Primăria nu plăteşte nimic pentru sălă sau consumaţie, cuplul achitând contravaloarea direct la hotel. „La Continental, taxa este de 150 de lei, dar de banii ăştia cuplul are la dispoziţie 30 de minute pentru cununie, la finalul ceremoniei mirii şi naşii pot ciocni un pahar de şampanie cu ofiţerul stării civile. Sălile despre care este vorba sunt plasate la parterul hotelului, cu acces de la recepţie în partea dreaptă”, spune Seica. Taxa pe cununie la Casa de Cultură a Tineretului rămâne la nivelul de 50 de lei.

În condiţiile în care anual se oficiază aproximativ 1.800 de căsătorii, dacă numai jumătate dintre cupluri optează pentru noua locaţie, asta va însemna un profit de peste un miliard de lei pentru Continental. „Am ajuns la acest hotel după ce am avut discuţii şi cu alţii. Parcarea privată mare a fost un atu în favoarea lor. Dacă-mi vine o nuntă mare, cu 60 de maşini, ce fac cu ei?! În plus, hotelul este în centru şi calitatea serviciilor lor este cunoscută”, explică Seica raţiunile pentru care s-a ajuns la fostul hotel Dacia. „Contractul este pe un an. Dacă apar probleme sau dacă apar alte oferte, anul viitor putem schimba locaţia”, spune directorul.

Programare

Cuplurile care doresc să-şi oficieze cununiile în noua locaţie trebuie trebuie să anunţe asta la Primărie, la camera 116, la etajul 1. Seica spune că pot opta pentru o cununie la Continental şi cei care şi-au făcut deja programările: „Ajunge să ceară asta la Starea Civilă. Noi vom comunică rezervările la la Continental cu o săptămână înainte”.

Cristina Ghilea0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !