Noutăți inovatoare în tratarea sforăitului

1Comentariu
Noutăți inovatoare în tratarea sforăitului
Pentru foarte multă lume sforăitul este o reală problemă și devine deranjant chiar și pentru cei din jur. De aceea, acum este disponibilă în România o nouă metodă inovatoare pentru reducerea și tratarea sforăitului fără a deranja din somn persoana în cauză.

O noapte odihnitoare, cu somn suficient, este deosebit de importantă pentru sănătatea noastră fizică și psihică. Sforăitul duce la un somn agitat și la incapacitatea organismului de-a se odihni în timpul somnului. S-a dovedit științific că majoritatea persoanelor care sforăie suferă de o tulburare care le predispune la boli de inimă și nu numai. Printre altele, în timpul somnului prelucrăm experiențele nou acumulate și ne îmbunătățim condiția fizică și spirituală. Și dacă în timpul nopții sforăiți, calitatea somnului dumneavoastră este puternic afectată, astfel că și calitatea vieții dumneavoastră are de suferit. Multe cupluri dorm separat din această cauză. În 54% dintre familii există o persoană care sforăie, arată studiile internaţionale. 90% dintre aceştia sforăie de patru ori pe săptămână. „Aproximativ 80% dintre cuplurile care se confruntă cu această problemă dorm periodic în camere separate şi aproximativ 9 din 10 afirmă că relaţia lor ar avea de câştigat dacă ar exista o soluţie împotriva sforăitului”, afirmă prof. dr. Ioan Stoicescu, medic pneumolog la Institutul „Marius Nasta”.
718_1

Din fericire, se fac încontinuu cercetări pentru a se găsi soluții în tratarea sforăitului, cea mai nouă fiind o descoperire inovatoare în reducerea sforăitului și îmbunătățirea calității somnului și a stării de bine pentru o noapte odihnitoare.

Cum funcționează acest dispozitiv antisforăit?

Aparatul se fixează pe urechea stângă sau dreaptă cu un dispozitiv de prindere la nivelul urechii, cu capacitate de memorare. Este discret și invizibil, flexibil, ușor de montat și utilizat. În timpul utilizării, dispozitivul verifică dacă se produc zgomotele sforăitului. Acestea declanșează oscilații, care sunt transmise la oasele craniene și pe care dispozitivul antisforăit le detectează și imediat începe să trimită impulsuri către ureche. Aceste impulsuri sunt reprezentate de un impuls sonor sau impuls sonor și vibrație. Intensitatea acestor impulsuri crește de la un nivel scăzut până la efectul dorit. Ca reacție la impulsuri, musculatura gâtului se contractă și căile respiratorii se deschid, respirația se liniștește și zgomotele produse de sforăit se reduc. Suplimentar se poate ajunge la o modificare a poziției în care dormiți.

Pe termen lung se obține reducerea permanentă a sforăitului, prin antrenarea musculaturii gâtului. La început poate fi nevoie de până la 7 zile pentru a vă obișnui cu aparatul, dar odată obișnuiți, îl veți purta în fiecare noapte, datorită beneficiilor pe care le aduce.

Prin aplicația SleepQuiet de la Beurer aveți o analiză precisă și amănunțită a sforăitului, inclusiv numărul de sforăituri pe oră, durata înregistrării și determinarea intensității sforăitului. Afișează și reprezintă grafic datele, pe zile/săptămâni/ani. Această aplicație este gratuită și este compatibilă începând cu IOS 8.0 și Android 4.4 cu Bluetooth ® low energy technology.

Puteți vizualiza dispozitivul aici.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor