Noutăţi la achiziţiile publice

2Comentarii
Noutăţi la achiziţiile publice
ORADEA – Contractele de achiziţii publice, trebuie să se supună unor reglementări foarte stricte, conform ultimelor acte legislative în vigoare.

Informaţii despre achiziţiile publice am primit de la Isabella Butnaru, manager de proiecte Fonduri Structurale. Potrivit acesteia, orice contract finanţat, sau subvenţionat în mod direct, în proporţie mai mare de 50%, de către o autoritate contractantă se consideră a fi contract de achiziţie publică şi trebuie să se conformeze noii proceduri decisă prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 34/2006, chiar dacă este vorba destre societăţi comerciale cu capital privat, microintreprinderi sau instituţii bugetare. „Sunt specificate procedurile prin care se atribuie contractul de achiziţie publică, adică licitaţia deschisă, licitaţia restrânsă, dialogul competitiv, negocierea şi cererea de oferte”, spune Isabella Butnaru.

 

Publicat la SEAP

În situaţia în care anunţul de intenţie, de participare şi de atribuire se încadrează în cele care trebuie publicate, atunci anunţul respectiv va fi transmis catre Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), pe adresa www.e-licitatie.ro, în vederea avizării de către Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) şi publicării acestuia. Totodată, contractul de finanţare trebuie să conţină, în mod obligatoriu, o clauză privind respectarea prevederilor OUG nr. 34/2006 pentru atribuirea contractelor de achiziţie publică. „Prin modificarea şi adoptarea noii proceduri de achiziţii publice se scurtează termenele de depunere a ofertelor de la 60 la 28 de zile”, a precizat Isabella Butnaru. Anunţurile de licitaţie se publică pe site-urile: www.e-licitatie.ro si  www.apdrp.ro

 

Fact box

 

 

 

Etapele procesului de achiziţii publice

 

Alegerea procedurii de licitaţie

Transmiterea spre publicare a anunţului de intenţie

Elaborarea documentaţiei de atribuire

Transmiterea spre publicare a anunţului de participare

Numirea comisiei de evaluare

Desfăşurarea şedinţei de deschidere

Examinarea şi evaluarea ofertei

Transmiterea comunicării privind rezultatul procedurii de atribuire

 

Dan Birta2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor