Noutăţi la Cartea Funciară

Noutăţi la Cartea Funciară
ORADEA – Tot mai mulţi cetăţeni şi-au manifestat nemulţumirea faţă de operativitatea funcţionarilor de la Servicul de Publicitate Imobiliară, Cartea Funciară. Oamenii sunt deranjaţi de faptul că, de multe ori, sunt nevoiţi să aştepte la cozi interminabile pentru a obţine acte de care au nevoie în anumite situaţii.

De asemenea, ei se plâng de faptul că delegaţii notarilor sunt serviţi în mod preferenţial.
„Noi suntem un serviciu public şi situaţiile de genul acesta se leagă mai ales de anumite evenimente. Zvonuri privind creşterea taxelor notariale, diverse termene ale unor legi privind proprietatea, pot genera aglomeraţii la ghişeele noastre.

În mod normal, într-o zi avem până la 100 de cereri, pe care le rezolvăm cât putem de repede, dar în situaţii precum cele despre care v-am vorbit se poate ajunge la mai mult de 300 într-o zi”, declară Minel Ghincea, directorul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară.

O colaborare bună
Pe de altă parte, directorul instituţiei recunoaşte că se află în faţa unei crize de personal, având nevoie în acest moment de cel puţin cinci posturi de registrator pentru cărţile funciare din judeţ. În ceea ce priveşte situaţia cu delegaţii notariali, Ghincea susţine că aceştia au un alt program de depunere a cererilor.

„Servirea delegaţilor din partea notarilor publici, care, în paranteză fie spus, sunt cei mai buni clienţi ai noştri, este o chestie pe care am moştenit-o de la vechea conducere şi nu am vrut să o schimb pentru a nu bulversa această colaborare excelentă”, spune directorul.

Valentin Buda


 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !