Noutăţi legislative pentru angajatori

Noutăţi legislative pentru angajatori
Începând cu raportarea aferentă lunii iunie, se modifică structurile anexelor 1.1, 1.2 şi 1.4, privind evidenţa nominală a salariaţilor şi a obligaţiilor de plată către bugetul asigurărilor sociale. Modificările sunt determinate de Legea nr. 95/2006, privind reforma în sănătate.

„Potrivit art. 260, alin. 3, contribuţiile pentru persoanele care se află în concediu pentru incapacitate temporară de muncă, acordat în urma unui acident de muncă sau boli profesionale, se stabilesc prin aplicarea cotei de 6,5% asupra indemnizaţiei de incapacitate, respectiv asupra indemnizaţiei de şomaj”, a declarat Szarka Arpad, directorul executiv al Casei Judeţene de Pensii (CJP) Bihor.

Noile anexe pot fi verificate prin versiunea 19.0 – angajatori. „Declaraţiile nominale se vor depune până la data de 25 a lunii următoare celei pentru care se datorează contribuţia de asigurări sociale, la casa teritorială de pensii în raza căreia îşi are sediul angajatorul”, a precizat directorul CJP Bihor.

Noua versiune de program se poate descărca de pe site-ul CJP Nihor, la adresa www.cjpensiibihor.rdsor.ro, site-ul CNPAS: www.cnpas.org, sau se poate obţine la sediul CJP Bihor, Serviciul „Evidenţă Contribuabili”, de luni până vineri, între orele 8:30-16:00, pe dischete.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !