Noutăţi pentru angajatori

ORADEA – Angajatorii pot încadra salariaţi cu fracţiune de normă prin contracte individuale de muncă pe durată determinată, denumite contracte individuale de muncă cu timp parţial. Se pot face angajări cu contract de muncă cu timp parţial pe durată determinată.

Aceasta este una dintre modificările aduse la declaraţiile nominale începând cu raportarea afarentă lunii noiembrie, conform informaţiilor primite de la Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Bihor.

Contribuţia de asigurări sociale datorată de angajatori pentru perioada de concediu medical se aplică asupra valorii reprezentând salariul minim de bază minim brut pe ţară garantat în plată, corespunzător numărului zilelor lucrătoare din concediul medical, este o altă noutate prezentată de CJP Bihor. „Noutăţile cuprinse în anexele A11, A12 şi A13, utilizate începând cu raportarea lunii noiembrie 2006 se pot verifica prin versiunea 19.1 – angajatori. Declaraţiile nominale se vor depune până la data de 25 a lunii următoare celei pentru care se datorează contribuţia de asigurări sociale, la CJP Bihor”, ne-a informat Szarka Arpad, directorul instituţiei.

Noutăţi

Noua versiune de program se poate descărca de pe site-ul CJP Bihor la adresa: www.cjpensiibihor.rdsor.ro, site-ul CNPAS: www.cnpas.org sau se poate obţine de la sediul CJP Bihor, Serviciul Evidenţă Contribuabili, de luni până vineri între orele 8:30 – 16.00, pe zece dischete CD-ROM.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase