Novac, şef cu patalama la ISJ

De Alexandru Guiaș
Reactualizat la:
Novac, şef cu patalama la ISJ
A doua oară cu noroc. După ce prima oară a picat concursul se pare că de această dată NovacIuhas a mers pregătit şi a trecut toate cele trei probe.

După un an şi patru concursuri pentru ocuparea funcţiei de inspector şcolar general, ISJ Bihor are şef plin. Până acum, timp de un an, cei care au fost la conducerea ISJ Bihor au fost şefi cu delegaţie (Avram, Curta, Novac). În urma concursului pentru postul de inspector şcolar general organizat în perioada 11-13 Mai, la Bucureşti, de Ministerul Educaţiei, Alin Florin Novac-Iuhas a reuşit să ia note de trecere la toate cele trei probe.

La proba CV-ului, Alin Florin Novac-Iuhas a luat 40 de puncte din 50 posibile, la proba scirsă 45,75 (a răspuns la 9 întrebări din cele 10), iar la interviu a luat bine la toate întrebările. Pe lângă Novac-Iuhas, la concursul pentru fotoliul de şef al ISJ Bihor au participat profesorul Iulius Timar din Marghita, candidatul de serviciu al concursului, care nu a ratat nici o participare la din cele patru organizate şi Alina Ioana Buzle, directorul Liceului Teoretic „Constantin Şerban” din Aleşd, aflată pentru prima oară în postura de candidat la şefia Inspetoratului.

Istoricul concursului

Concursurile organizate pentru ocuparea funcţiei de inspector şcolar general al ISJ Bihor au început în Martie 2015, ca urmare a unui scandal în cadrul instituţiei a cărui protagonist a fost şeful de atunci al acesteia, Nicolae Avram. Astfel, la concursul din primăvara lui 2015 au participat Nicolae Avram şi profesorii Lucia Curta şi Iulius Timar. Avram şi Timar au au pierdut din start deoarece dosarele de participare depuse erau incomplete, iar Lucia Curta a picat la proba orală. Al doilea concurs s-a desfăşurat în iulie 2015, la el participând Avram şi Timar. Avram a picat pentru că a luat sub nota 7 la prima probă, iar Timar a căzut cu brio la proba orală. Al treilea concurs a fost în noiembrie anul trecut şi la el au participat Novac-Iuhas şi Timar. Amândoi au picat. Novac a trecut la proba CV-ului dar a căzut la chestionar, în timp ce Timar nu a luat nici o probă din cele două (CV şi chestionar).

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !