Înscrieri la muncă în Spania

Bihorenii care sunt calificaţi în meserii precum drujbist în domeniul forestier, măcelar-tranşator, ospătar, bucătar, fierar, dulgher, electrician, mecanic sau şofer de tir internaţional ar putea să-şi găsească, în curând, un loc de muncă în Spania.

Oficiul pentru Migraţia Forţei de Muncă (OMFM) organizează, cu caracter permanent, acţiunea de înscriere în banca de date a solicitanţilor de locuri de muncă în Spania. Se pot înscrie acele persoane care au diplome de calificare în meseriile mai sus-amintite, precum şi multe altele, menţionate pe site-ul www.omfm.ro.

„Pentru majoritatea job-urilor, solicitanţii trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 20 şi 40 de ani şi cel puţin un an de experienţă în domeniul calificării”, a declarat secretarul de stat, Nicoleta Andreescu. Unele meserii, precum tinichigiu-vopsitor auto, autobuze şi camioane, mecanic autobuze şi camioane, instalator aer condiţionat şi şofer tir internaţional, necesită persoane care nu au depăşit vârsta de 45 ani şi care au o experienţă în muncă de cel puţin cinci ani.


Depunerea dosarului reprezintă primul pas în procesul de recrutare şi plasare a forţei de muncă în Spania. Lista documentelor necesare înscrierii este accesibilă pe website-ul instituţiei.

Peste 13.000 de vize


În primul trimestru al acestui an, OMFM estimează că au fost eliberate 1.377 de vize de către misiunile diplomatice din România. La acestea se adaugă un număr de 12.350 de persoane mediate de OMFM, ajungându-se în final la 13.727 de lucrători cu viză în străinătate pe primul trimestru al anului 2007.

Claudia Curta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !