Înşelăciune cu pretext

Înşelăciune cu pretext
Petrila – Un bărbat de 25 de ani, din Vulcan, este cercetat pentru înşelăciune, după ce în repetate rănduri, sub pretextul că a fost trimis să repare anumite obiecte electronice, de către rudele victimei, pleca cu bunurile.

Poliţiştii din cadrul Formaţiunii Investigaţii Criminale Petrila, în urma cercetărilor l-au identificat pe cel care face obiectul a trei dosare penale aflate în lucru cu autori necunoscuţi. Astfel, poliţiştii au stabilit că, un tânăr din Vulcan, Crinuţ C., de 25 ani, a înşelat în cursul anului trecut trei persoane.

Pentru a fi convingător, tânărul pretindea că este trimis de o rudă apropiată a victimelor pentru a le repara respectivele obiectele electronice. După ce îi încredinţau obiectele în cauză, părţile vătămate constatau că datele de contact oferite de „binefăcător” sunt false.

Trei victime

Prima persoană înşelată a fost în octombrie 2006. Tânărul, după ce s-a interesat de situaţia financiară a Iozefei B., de 44 ani, din Petrila, i-a furat un CD player cu două boxe, marca Milenium, în valoare de 100 lei. O altă „lovitură” a dat-o în noiembrie 2006, în urma căreia Verginica S., de 38 ani, din Petrila, a rămas fără telefonul mobil marca Philips şi o telecomandă pentru TV. Color, în valoare totală de 390 lei.

În cursul lunii decembrie 2006, prin aceeaşi modalitate, a cerut lui Crişca N., de 52 ani, din Petrila, un DVD marca Philips şi un telefon mobil marca Nokia, în valoare totală de 900 lei. Poliţiştii le recomandă cetăţenilor să verifice cu atenţie identitatea persoanelor care îi abordează promiţându-le sau oferindu-le diferite servicii.

De cele mai multe ori, în spatele bunăvoinţei acestora, se ascund intenţii infracţionale. Valoarea totală a prejudiciului cauzat este de 1390 lei, fiind recuperat în proporţie de 63 la sută. Tânărul este cercetat în libertate pentru înşelăciune.

Mihaela Tămaş0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !