Întâlnire cu George Bălăiţă

Întâlnire cu George Bălăiţă
ORADEA – La mai puţin de două săptămâni de la vizita în Oradea a scriitorului Dumitru Radu Popescu, o altă personalitate a literaturii române contemporane, prozatorul George Bălăiţă, va fi oaspete al oraşului nostru.

Bălăiţă se va întâlni cu studenţii Facultăţii de Litere a Universităţii din Oradea, după care va încerca să insufle dragostea pentru literatură elevilor Colegiului Naţional „Emanuil Gojdu”.
Născut la 17 aprilie 1935, la Bacău, George Bălăiţă a absolvit Facultatea de Filologie din Iaşi, în 1967. Capodopera sa este romanul „Lumea în două zile”, apărut în anul 1975 şi încununat cu premiul Uniunii Scriitorilor, reeditat până acum de şase ori, cel mai recent în 2004, la Editura Polirom. Prozatorul a anunţat publicarea unei prime cărţi, mereu amânată, intitulată „Domino” şi făcând parte din romanul de peste 2.000 de pagini pe care îl are în sertar.
Evenimentul care va avea loc marţi, 27 martie, la Facultatea de Litere şi CN „Emanuil Gojdu”, de la orele 10:00, respectiv 13:00, este organizat de cele două instituţii gazdă, Revista Familia şi Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Bihor.

Valentin Buda0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !