Întâlnire cu sătenii, la Gălăşeni

BIHOR – După ce voluntarii fundaţiei Ecotop Oradea au realizat sute de interviuri în utlima perioadă, luna septembrie va fi una şi mai aglomerată. Urmează organizarea unor forumuri în fiecare din cele patru localităţi bihorene în care se derulează proiectul „Implică-te în viaţa comunităţii tale!”.

Astfel, reprezentanţii fundaţiei se vor întâlni cu localnicii din Damiş, Lorău, Dobricioneşti şi Gălăşeni, pentru a discuta diferite propuneri de dezvoltare a comunităţii.

 

Deşi proiectul a fost amânat din cauza unor probleme organizatorice, voluntarii au reuşit să realizeze în cursul lunii august toate interviurile pe care şi le-au propus, mergând din uşă în uşă. Tema de casă a celor de la Ecotop a fost să identifice dificultăţile cu care se confruntă comunitatea respectivă şi să le consemneze. „Principalele probleme evidenţiate sunt legate de infrastructură, lipsa locurilor de muncă, alimentarea cu apă, salubrizare sau de lipsa serviciilor de colectare a deşeurilor”, explica George Togor, preşedintele fundaţiei şi coordonatorul proiectului, după realizarea primelor interviuri.

 

Forumuri săteşti

Odată ce prima fază a proiectului a fost finalizată, reprezentanţii Ecotop vor trece la organizarea de forumuri. Aşadar, prima întâlnire cu sătenii e programată pentru data de 8 septembrie, la Gălăşeni. Obiectivul principal este de a determina cetăţenii să se implice în rezolvarea problemelor cu care se confruntă. Localnicii ar trebui să vină cu propuneri, pe care reprezentanţii Ecotop le vor transpune în proiecte. Pentru fiecare aşa-zis „micro-proiect”, elaborat în cadrul comunităţii, fundaţia va oferi spre finanţare o sumă modestă. Iniţiatorii proiectului sunt convinşi că şi cu bani puţini se poate schimba ceva. „Noi avem câteva idei, dar propunerile ar trebui sa vină de la oameni, nu de la noi”, conchide preşedintele fundaţiei.

 

Monica Mateiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !