Întâlnire la bară

ORADEA – Azi de dimineaţă, edilii şi-au dat întâlnire la bară cu reprezentanţii sindicatului din Primărie, în procesul intentat de aceştia din urmă pentru recuperea primelor de vacanţă aferente a trei ani. Raspuns sindicat [.doc – 28KB]

În ideea unei rezolvări amiabile a tensiunii, speţa a ajuns şi pe masa consilierilor locali cu ocazia ultimei întruniri a legislativului. Liderii sindicatului CIVICA din Primărie au solicitat plata din bugetul local a 800.000 RON, valoarea primelor de vacanţă din 2003, 2004 şi 2005, prevăzute în Legea Funcţionarului Public dar suspendate, în fiecare din aceşti ani, de legile bugetului. Aleşii au respins cererea în schimb, prin udemeristul Iulius Delorean, au atenţionat executivul să-şi angajeze un avocat, dat fiind că juriştii primăriei, şi ei membri în Civica, nu sunt cei mai potriviţi apărători ai intereselor Primăriei.

„Înfăţişarea este programată pentru ora 10.00. Primăria este reprezentată de avocatul Petru Trif,  angajat pentru acest caz. Sindicatul Civica este reperzentat  Petru Trif iar Civica de Floare Cermian. Juriştii din Primărie nu reprezintă nici o parte”, ne-a informat Carmen Cherteş, angajată a Primăriei în cadrul Serviciului Imagine şi Mass Media.

Plata acestor bani este un subiect controversat la nivel naţional: primele sunt un drept prevăzut de Legea Funcţionarului Public, dar suspendat în fiecare dintre anii 2003, 2004 şi 2005 prin legile bugetului. În aceste condiţii, acţiunea sindicatului CIVICA din Primăria Oradea este inspirată de succesul unor procese similare, consumate în alte oraşe, a admis şi liderul Civica, Petru Gheorghe Bejan.

Cristina Ghilea0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !