Între manichiură şi psihologie

Andreea Pilţ
Andreea Pilţ
Deva – La 20 de ani, Andreea Pilţ cochetează cu psihologia şi slujba de manichiuristă într-un salon de coafură. Imaginaţie, creativitate, dar mai ales răbdare sunt însuşirile pe care trebuie să le aibă o manichiuristă la început de mileniu III. Aceasta pentru că pretenţiile clientelei sunt din ce în ce mai mari. Una dintre cele mai dificile operaţii cerute este cea de construcţie în acril.

„Unghiile mici, flexibile şi casante pot fi transformate într-o adevărată operă de artă. Ele pot deveni lungi cu ajutorul unei substanţe acrilice numită Ez Flow. Substanţa ajută unghia să nu se rupă şi o întăreşte. La trei săptămâni, unghia trebuie reconstruită în spaţiul de creştere. Apoi poate fi pictată, aplicate ştrasuri sau se poate efectua orice operaţie solicită clienta”, spune Andreea Pilţ.

Ca să ajungă manichiuristă, Andreea a plecat din Bîrcea Mare la Arad, unde a făcut un curs de specialitate, iar slujba şi-a găsit-o citind ziarul Cuvântul liber, unde o firma „Coriandru Style” oferta pe piaţă un post. După proba de lucru, tânăra a fost angajată pe loc.

„Nu mă gândisem să lucrez neapărat ca manichiuristă. La 19 ani nu prea şti exact ce vrei în viaţă. Mi-ar fi plăcut să lucrez într-o companie multinaţională, dar am auzit că munca este foarte solicitantă acolo şi n-aş fi avut timp să-mi fac şcoala. Lucrez deja de mai bine de jumătate de an şi în timpul acesta am avut vreme să-mi stabilesc priorităţile. Una dintre acestea este să-mi termin studiile. Fac psihologie şi sper ca, după absolvire să lucrez ca psiholog la Poliţie. Asta însă este posibil abia peste trei ani”, susţine Andreea.

Tânăra manichiuristă are deja o clientelă proprie, care o apreciază pentru profesionalismul de care dă dovadă. Pe lista clienţilor săi fideli se numără şi bărbaţi care, spune ea, sunt la fel de pretenţioşi ca şi femeile.

Ina Jurcone0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase