Întrebare pentru ministrul Şereş

Deputatul PSD, Claudiu Pop, a adresat, la începutul saptamânii, o interpelare ministrului Economiei si Comertului, Codrut Seres, într-o problema legata de întreprinderile mici si mijlocii (IMM).

În demersul sau, deputatul îi transmite ministrului îngrijorarea si nedumerirea IMM-urilor fata de „ineficienta programelor guvernamentale de informare a întreprinzatorilor în ceea ce priveste standardele de calitate si competitivitate impuse de UE”. În textul interpelarii, Claudiu Pop arata ca, din cele peste 470.000 de IMM-uri existente în România, aproximativ 80% nu îndeplinesc standardele de calitate ale UE.


„Care sunt masurile concrete pe care doriti sa le initiati pentru a îmbunatati eficienta acestor programe de informare nationale, dat fiind faptul ca majoritatea IMM-urilor nu detin date suficiente despre conditiile aderarii pentru firmele lor si aproape jumatate dintre acestea nu au început nici un fel de pregatire pentru aderarea la UE?”, suna întrebarea adresata de Claudiu Pop ministrului Seres.

Calin Corpas