Nu am pierdut niciodată în Finlanda

Reactualizat la:
Nu am pierdut niciodată în Finlanda
Echipa nationala a României sustine sambata seara ultimul sau joc din campania pentru CM din Germania 2006, jucând în deplasare cu reprezentativa Finlandei.

Nationala noastra nu a fost învinsa niciodata în partidele directe cu Finlanda, la nivel de seniori, înregistrând cinci victorii si doua rezultate de egalitate. Cel mai categoric succes al tricolorilor a fost consemnat în anul 1973, când România a învins cu scorul de 9-0. În meciul tur din actuala campanie, echipa noastra s-a impus cu scorul de 2-1.

Selectionerul Victor Piturca ar putea folosi în partida de sambata urmatoarea formatie: Lobont – Contra, Tamas, Iencsi, Rat – Florentin Petre, Ovidiu Petre, Cocis, Dorinel Munteanu – Mutu, Mazilu. Din lot fac parte patru debutanti: Coman, Jula, C. Lazar si Bostina. Dorinel Munteanu este recordmanul de selectii în reprezentativa noastra, cu 126 de prezente, iar Mutu este golgeterul nationalei, cu 17 goluri marcate.

Sansele de a ajunge la baraj sunt infime si depind de jocul rezultatelor. O victorie a tricolorilor la Helsinki ar fi de aur doar daca nationala Cehiei ar aduna doar un punct din meciurile cu Olanda (acasa) si Finlanda (în deplasare). Atunci România si Cehia ar aduna 25 de puncte fiecare, dar tricolorii ar fi avantajati de rezultatele meciurilor directe, principalul criteriu de departajare în aceasta situatie.

Partida Finlanda – România are loc pe Stadionul Olimpic din Helsinki, cu începere de la ora 17, în direct la TVR 1. Meciul va fi condus de o brigada din Bulgaria, avându-l la centru pe Anton Genov.