Nu au găsit abateri, dar mai anchetează

42Comentarii
Nu au găsit abateri, dar mai anchetează
Inspectorii sanitari nu au găsit abateri la tratamentul femeii care a decedat la Maternitate, dar continuă ancheta.

În urma primelor investigaţii efectuate de către inspectorii sanitari după decesul femeii la Maternitatea Oradea, în 25 februarie, s-a concluzionat că „la autopsie nu s-au constatat leziuni organice morfopatologice ca urmare a intervenţiei chirurgicale efectuate, ancheta disciplinară (bazată pe declaraţii ale personalului direct implicat şi martorilor) nu a identificat abateri de la procedurile de diagnostic şi tratament specifice unităţii”.

Avea şi ulcer

Reprezentantul Ministerului Sănătăţii în teritoriu, dr. Marius Pârcioagă, a declarat totuşi că „încă nu se pot determina motivele decesului, fiindcă sunt în desfăşurare examinări microscopice şi toxicologice ale pieselor biologice prelevate la autopsie”.

Dr. Pârcioagă a confirmat faptul că informaţiile transmise de către conducerea Maternităţii şi anume faptul că femeia (36 ani), internată pentru extirparea unui polip endocervical a fost supusă la investigaţii şi tratament preoperatoriu. Dr. Pârcioagă a confirmat că „după aproximativ 45 minute după intervenţia chirurgicală pacienta avea parametri cardiovasculari corespunzători şi era deja trezită din anestezie, iar la aproximativ o oră şi jumătate după intervenţie starea clinică a pacientei s-a agravat brusc”. Femeia a acuzat dureri de stomac şi se pare că suferea şi de ulcer.

Asistentele de pe secţie au fost aproape tot timpul cu pacienta, ne-au confirmat şi alte surse medicale din spital, care au relatat şi că dr. Horia Olah, care a efectuat raclajul pentru rezolvarea polipului a stropit-o cu apă pe pacientă, pentru a-şi reveni din anestezia parţială.

„După o uşoară ameliorare, starea clinică i s-a agravat din nou, motiv pentru care este solicitată echipa medicală de gardă din spital, care a început efectuarea manevrelor de resuscitare cardio-respiratorie. Ulterior au ajuns la caz şi medicii şefi de secţie în specialităţile anestezie şi terapie intensivă (ATI) şi obstetrică-ginecologie. Deoarece până la ora 14,30 manevrele de resuscitare cardio-respiratorie efectuate au eşuat în mod repetat, a fost declarat decesul pacientei”, a relatat dr. Pârcioagă.

Cazul şi la Colegiul Medicilor

Reprezentantul Ministerului Sănătăţii în teritoriu a informat că după finalizarea analizelor de laborator şi completarea dosarului de deces, D.S.P. Bihor va trimite dosarul cazului la Colegiul Medicilor Bihor pentru „analiza calităţii actului medical”.

Anchetă la Maternitate, după decesul unei femei

Anchetă la Maternitate, după decesul unei femei

 

Otilia Şandor

 42Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor