Nu au şcoală!

Reactualizat la:
Nu au şcoală!
Aproximativ 200 de elevi din satul Parpaniţa din localitatea vasluiană Negreşti nu vor putea începe cursurile pe 15 septembrie. Asta din cauza faptului că nu au fost finalizate lucrările de reconsolidare a sălilor de clasă.

Acestea nu au pardoseală, nu există instalaţii de încălzire, apă şi nici grupuri sanitare, iar părinţii spun că în condiţiile acestea îşi vor ţine copiii acasă.
Lucrările de reconsolidare a şcolii din Parpaniţa au fost demarate în cursul anului trecut, dar au stagnat, din lipsa fondurilor. Şcoala nu este pregătită să îşi primească elevii la începerea anului şcolar. Chiar şi cadrele didactice îşi fac griji. Cele trei grupe de copii de grădiniţă vor funcţiona şi anul acesta la şcoala veche, în cancelarie şi într-o sală de clasă.

“Vom funcţiona ca anul trecut, la 3-4 km de la ieşirea din sat, în cancelarie, va fi greu, copii, între 3-5 ani, vine ploaia, frigul şi cu toate acestea ne aşteptăm ca frecvenţa copiilor să fie redusă”, a declarat Petronela Brână, educatoare.

În cursul anului şcolar trecut, elevii din Parpaniţa au învăţat în clădirea unui internat, cu săli mici şi neîncălzite. Clădirea, însă, urmează să fie demolată. Primarul din Negreşti spune că anul acesta copii din Parpaniţa nu vor avea unde să vină la şcoală, pe 15 septembrie.

Conducerea Inspectoratul Şcolar Vaslui suţine că până la finalizarea lucrărilor, elevii vor învăţa tot în căminul de la Negreşti. Primăria din localitatea Negreşti a acţionat în instanţă Inspectoratul Şcolar, acuzând modul în care au fost împărţite fondurile pentru investiţii în unităţile şcolare.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase