Nu crede în sinceritatea lui Pasztor

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
12Comentarii
Nu crede în sinceritatea lui Pasztor
Ghilea dezvăluie cum Pasztor a acceptat alianţa cu PNL, ce dădea doi vice’ UDMR la Judeţ, după care a virat spre PSD, devenind preşedinte la CJ.

Prezent miercuri în emisiunea „Direct în subiect” de pe BIHON.ro, cu Călin Corpaş, Gavrilă Ghilea a fost întrebat cum vede atitudinea preşedintelui CJ Bihor, Pasztor Sandor, care se vrea împăciuitor faţă de PNL, acum, după ce i-a trimis pe liberali în Opoziţie. De altfel, într-un interviu acordat pentru JB&BIHON, Pasztor arăta că va ţine cont de proiectele dorite de liberali, în politica sa de conducere a CJ Bihor.

Gavrila Ghilea, Calin Corpas

Întrebat dacă crede în sinceritatea lui Pasztor, Ghilea a relatat cum UDMR a întors spatele PNL, după ce „bătuseră palma” în negocierile post-electoral: „Nu cred (în sinceritatea lui Pasztor – n.red.). În negocierile pe care le-am avut pentru Consiliul Judeţean, iniţial s-a bătut palma să aibă UDMR doi vicepreşedinţi, iar PNL preşedinte. De asemenea, UDMR urma să aibă viceprimar la Oradea. Pasztor a garantat că aşa rămâne şi după două zile au schimbat macazul, făcând acel troc cu PSD. Bihorenii au votat ca CJ Bihor să fie condus de PNL. În niciun caz bihorenii nu au votat ca CJ Bihor să fie condus de Pasztor Sandor, când UDMR are 7 consilieri, iar PNL are 17 consilieri. Nu cred că este corect ca un troc politic făcut între PSD şi UDMR să schimbe decizia a ceea ce au votat locuitorii judeţului Bihor. Nu vorbesc despre ALDE, care sunt ţinuţi acolo ca o anexă, nu-i bagă nimeni în seamă, se vor pierde în negura vremurilor”, a afirmat Ghilea.

„Anexa ALDE” i-a încurcat

„Anexa ALDE”, cum se exprimă Ghilea, a împiedicat, totuşi, PNL să aibă 18 consilieri judeţeni. „Este dureros că oamenii nemulţumiţi în PNL au plecat în ALDE, au candidat la ALDE dacă nu au putut candida la PNL. Dacă ALDE obţinea cu 700 de voturi mai puţin, nu mai intra în CJ Bihor. Este foarte clar acest lucru. Este dureros faptul că nici oamenii noştri din teritoriu nu au fost suficient de atenţi la acest lucru. Cu puţină atenţie, aveam 18 consilieri. Este dureros, dar este vina noastră, până la urmă”, susţine Ghilea, prim-vicepreşedinte coordonator al PNL Bihor.

Dezactivatul Cornel Popa

Întrebat dacă nu cumva trecerea pe tuşă a lui Cornel Popa a afectat, la rându-i, scorul PNL şi, implicit, intrarea PNL în Opoziţie, Ghilea a evitat să dea un răspuns tranşant, conştient că lipsa de implicare puternică a lui Popa în campania electorală PNL din judeţ a avut un efect negativ asupra partidului.

„Dl Popa a vrut în Parlament, iar Mircea Mălan la şefia CJ Bihor. Nu trebuie să facem tot felul de procese, poate că ieşea mai bine, sau nu. Rămâne de discutat dacă era mai bine sau dacă Cornl Popa era candidatul la Consiliul Judeţean. Rămâne un rezultat foarte bun, greu de egalat. Niciun partid politic nu a avut 17 consilieri din 35 la CJ Bihor, din 1990 încoace”, a răspuns Ghilea. Şi toţi cei 17 consilieri judeţeni, liberalii tot au trecut în Opoziţie, fiind văzuţi de celelalte trei partide ca partidul ce trebuie învins, în Bihor…12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor