„Nu doresc să părăsesc Oradea”

2Comentarii
„Nu doresc să părăsesc Oradea”
ORADEA – Căpitanul echipei de handbal masculin CSM Oradea, Cosmin Liberţ, şi-a depus, alături de alţi doi coechipieri, Devid Munea şi Andrei Pankler, memoriu la FR Handbal, solicitând toţi trei să devină jucători liberi de contract.

Ei invocă motive de ordin financiar. Liberţ, Munea şi Pankler au fost acuzaţi, în mod direct sau mai voalat, de către conducerea CS Municipal de non-combat în timpul unor meciuri ale echipei CSM Oradea. Cosmin Liberţ ne-a acordat un interviu legat de aceste probleme.

J.b.: Este adevărat că nu ţi-ai apărat corect şansele în timpul partidelor cu Nitramonia Făgăraş şi HC Odorhei, când unii jucători orădeni au fost acuzaţi de non-combat?
Cosmin Liberţ: Eu am rămas foarte surprins când am văzut aceste acuzaţii în ziare. Probabil că aceia care au spus aceste lucruri au acoperire şi deţin dovezi în acest sens. Eu unul ştiu şi pot să spun un singur lucru: eu, de câte ori am intrat pe teren, am încercat de fiecare dată să îmi fac cât mai corect şi mai bine datoria.

J.b.: Ai depus memoriu la federaţie, solicitând să devii jucător liber. Care sunt cauzele acestui demers? Doreşti să pleci la altă echipă?
Cosmin Liberţ: Motivul pentru care am depus memoriul la federaţie este acela că eu am un contract care nu este respectat de conducerea clubului. Este vorba de salariu, rate contractuale şi alte prevederi financiare. Drepturile mele financiare au fost diminuate de conducerea clubului.

J.b.: Nu este vorba de o diminuare în conformitate cu unele prevederi ale contractului, prevăzute în regulamentul de ordine interioară al clubului?
Cosmin Liberţ: Dacă dânşii zic asta, eu am apelat la federaţie pentru ca aceasta să judece cazul şi să spună cine are dreptate.

J.b.: Dar voi, jucătorii, aţi semnat acel regulament de ordine interioară al clubului.
Cosmin Liberţ: Nouă, jucătorilor, ni s-a prezentat acel regulament. Noi am semnat că ne-a fost adus la cunoştinţă, dar nu am semnat că suntem de acord cu prevederile sale. Nu am fost întrebaţi dacă suntem sau nu de acord cu acel regulament.

J.b.: Ai oferte de la alte cluburi, doreşti să părăseşti echipa orădeană?
Cosmin Liberţ: Eu sunt orădean şi nu doresc în nici un caz să plec de la Oradea. Acesta ar fi ultimul gând pentru mine. Am jucat în Liga Naţională pentru CSM Oradea şi ştiu ce e în sala asta când aducem puncte, ce înseamnă handbalul pentru publicul orădean. Eu iubesc această echipă, dar nici aşa nu se mai poate. Recunosc, şi echipa m-a ajutat, am jucat, mi s-a acordat încredere, dar trebuie să câştig şi bani. Sunt tânăr, dar sportul nu durează o veşnicie. Am oferte de la alte echipe, dar, repet, nu vreau să părăsesc Oradea. Cred că încă putem promova. Doresc ca situaţia noastră să se clarifice şi să continui aici, dar dragoste cu forţa nu se poate.

CARTE DE VIZITĂ
Cosmin Liberţ
Născut la 18 iunie 1984, la Oradea
Fost component al echipei naţionale de tineret
Locurile V cu echipa CSŞ Transilvania Oradea la CN de juniori III şi I
Căpitanul echipei CSM Oradea

Gavril Nutiu2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor