„Nu există nicio pedeapsă!”

ORADEA - În ultimele zile, în presa centrală au apărut fel de fel de speculaţii cu privire la persoanele care ignoră Programul naţional de evaluare a stării de sănătate a populaţiei. Una dintre ele face referire la faptul că persoanele care refuză controlul medical în cadrul acestui program pierd dreptul de a participa gratuit la alte acţiuni de acest fel organizate de Ministerul Sănătăţii.

„La ora actuală nu există nicio sancţiune, nicio măsură punitivă pentru cei care nu s-au prezentat la medic. Fiecare persoană trebuie să fie însă conştientă de importanţa acestor analize atât pentru propria sănătate, cât şi pentru a celor din jurul său. Este un program gratuit, la care are acces toată lumea”, susţine dr. Dorel Ţârţ, coordonatorul pe judeţul Bihor al programului.

Importanţa acestui program e cu atât mai mare cu cât până acum au existat persoane care se ştiau sănătoase şi, prezentându-se la analize, au aflat că prezintă risc de diabet, de hipertensiune ori cancer. Pe viitor, dr. Ţârţ precizează că ministrul ar putea emite vreo ordonanţă care să aducă schimbări în acest sens.

„S-ar putea ca peste câtva timp ministrul să schimbe legislaţia aflată acum în vigoare, astfel încât să determine o participare mai mare la program”, adaugă dr. Ţârţ, care infirmă cu această ocazie şi zvonul potrivit căruia copiii nu au primit taloane pentru efectuarea analizelor gratuite.

Viorica Borz
0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !