Nu i-a numărat nimeni

Nu i-a numărat nimeni
DEVA – România nu este pregătită pentru a acorda sprijin real victimelor traficului de persoane. Nici acum instituţiile şi asociaţiile create pentru a-l reduce şi a-l monitoriza, nu au date concrete referitoare la acest fenomen şi nici strategii clare pentru a estompa efectele lui.

Doar din acest an Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane are o bază de date operaţională în domeniu, dar informaţiile nu concordă cu cele prezentate de Asociaţia Salvaţi copiii. Practic, nu se ştie exact câţi români sunt victimele traficului de persoane, iar la nivel judeţean nu există nici o statistică.

 

Nu au niciun ajutor

Mirajul străinătăţii, aventura, lipsa de informaţie, naivitatea, sunt tot atâtea explicaţii pentru care tinerii şi copiii ajung victime ale traficului de persoane.

Organizaţiile care se ocupă de victime au păreri diferite în privinţa profilului persoanelor vulnerabile.

 

Cu toţii sunt de acord însă că nu există date concrete, statistice, pe baza cărora poate fi evaluat fenomenul, cu atât mai mult cu cât legislaţia românească în domeniu diferă faţă de cea a altor ţări europene. Mai mult, ţara noastră nu acordă sprijin concret persoanelor traficate. Deşi avem câteva autorităţi şi agenţii de protecţie a acestora, nu există nici un loc care să-i poată primi şi să îi ajute. Este nevoie de servicii sociale pentru victimele traficului de fiinţe umane şi pentru integrarea lor în societate, a declarat Lenuţa Angalita, directorul Fundaţiei Conexiuni Deva.

 

„Victima nu beneficiază de servicii medicale gratuite pentru că nu are un loc de muncă. Nu poate munci pentru că nu este angajată fără şcoală şi nu are şcoală pentru că doar în două localităţi din judeţ se aplică programul „A doua şansă”- dedicat celor care nu şi-au terminat anii de studiu. Este un cer vicios din care trebuie să ieşim”, susţine Lenuţa Angalita.

Dana Ioan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !