Nu intotdeauna viata se masoara in ani, ci in intensitatea cu care o traiesti

Nu intotdeauna viata se masoara in ani, ci in intensitatea cu care o traiesti
Este mărturisirea profesoarei Livia Miheş Papiu, o doamnă care îşi trăieşte activ şi a doua parte a vieţii, mulţumită cu ceea ce a lăsat în urmă.

Şi fiindcă e un om împăcat cu sine însuşi, Livia Miheş Papiu a decis să împărtăşească cu prietenii, cunoscuţii şi nu în ultimul rând cu cititorii cărţilor domniei sale, şi nu puţini la număr, „ întâmplări paralele cu viaţa mea ” în cadrul celui de-al patrulea volum al seriei „Amintiri”, „Reveniri”.

Acest volum a fost lansat aseară la Colegiul Emanuil Gojdu, locul în care autoarea a trăit cele mai mari satisfacţii ca profesor, locul care mai păstrează parcă pe coridoare urmele paşilor frumoasei profesoare de geografie, care a cucerit cu vorba şi cu glasul mai multe generaţii de elevi şi de dascăli. „Întoarcere în timp”, „Dă-mi amintirile-napoi”, „Alternanţe”, „Reveniri” sunt retrăiri pe care autoarea le-a trecut prin sita gândirii, iar mai apoi, rând pe rând, n-i le-a dăruit prinse în foile de hârtie.

Sunt cărţi din ciclul celor pe care dacă ai pus mâna nu le poţi lăsa până nu ajungi la ultima pagină. Energia pe care autoarea a simţit-o scriindu-şi trăiriile o simţi din prima până la ultima pagină a cărţii. Dacă ar fi să-l parafrazăm pe Richard Paul Evans care spunea că „Nu există oameni mai săraci decât cei ce nu înţeles cât de bogată le este viaţa”, fără îndoială, Livia Miheş Papiu este o femeie bogată. Fiindcă a înţeles întotdeauna ce viaţă bogată are.

 



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !