Nu le plac italienii bronzaţi

43Comentarii
Radu Ţîrle nu vrea s-audă de italienii Criniti şi Corti
Radu Ţîrle nu vrea s-audă de italienii Criniti şi Corti
Sunt slabe şanse infime ca italienii din Sudul extrem al Italiei să mai pună mâna pe FC Bihor.

Italienii ce vor să preia FC Bihor au părăsit vineri Oradea. Se speculează asupra destinaţiei lor. Potrivit omului care are acum drept de semnătură la FC Bihor, Florin Birta, sunt o serie întreagă de zvonuri asupra locului spre care au plecat italienii Criniti şi Corti. Ba la Bistriţa, ba la Breaza… Cert e că italienii şi-au făcut o ieşire din scenă spumoasă: au anunţat că oferă 10 milioane euro pe club şi pe stadion!

Birta spune că Primăria încă nu s-a hotărât încă asupra răspunsului pe care-l vor oferi italienilor, însă impresia generală e că italienii nu-s tocmai curaţi. „În timpul discuţiilor cu Criniti, le-am propus ca să vină o lună la club, ca o perioadă de probă, să ne arate că au intenţii serioase. Însă ei ne-au întrebat cine va plăti în perioada aceasta cheltuielile lor cu cazarea! Mi se pare cel puţin ciudat că un om care vine cu propuneri de zeci de milioane de euro să nu-şi poată plăti cazarea şi masa, poate de câteva mii de euro”, ne-a împărtăşit Birta impresia sa. Luni, Primăria le-ar da italienilor răspunsul final…

Italianul Giuseppe Criniti, născut în Catanzaro (sudul extrem al Italiei), a stârnit polemici vineri, la Consiliul Judeţean. Ionel Avrigeanu, liderul grupului PDL, s-a arătat foarte deranjat, spunând că cei care au negociat cu italianul nu ar fi fost destul de transparenţi. „Trebuiau să fie transparenţi până la capăt. Să vină cu o informare scrisă în faţa noastră, nu să aflăm din ziare că se negociază cu un investitor străin”, le-a reproşat Avrigeanu liberalilor.

Expunerile lui Florin Birta, preşedinte CSM Oradea şi unul dintre cei care au discutat cu Criniti şi asociatul său, nu au fost de natură să-l satisfacă pe Avrigeanu, care a anunţat că PDL nu va vota rectificarea de buget, ce includea 350.000 de lei noi pentru FC Bihor! Şi, într-adevăr, pedeliştii au fost singurii care s-au abţinut la a vota pentru finanţarea FC Bihor, ce depindea de aceşti bani.

CJ „marcă” banul

Preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Ţîrle, a spus că, în cazul în care discuţiile cu Criniti vor continua, colegii săi să nu se bizuie pe el. Ţîrle crede că italienii nu sunt oameni serioşi, spunând că acestora li s-au cerut anumite clarificări, iar italienii nu au fost dispuşi să le ofere. „Întrebaţi-i de ce pe cei din Prahova, Vâlcea sau Braşov”, a spus misterios, Radu Ţîrle. Şeful CJ a subliniat apoi încă o dată că doreşte să lase clubul pe mâna unui investitor, cu condiţia ca acesta să fie serios. Până atunci, însă, Ţîrle le-a cerut consilierilor responsabilitate pentru soarta FC Bihor, cerându-le să aprobe banii CJ pentru echipă. Şi PNL, UDMR şi PSD au votat. PDL nu. Însă proiectul a trecut.

„Împreună cu vicepreşedintele Voloşeniuc am discutat cu italienii despre ultima lor ofertă – 10 milioane euro pentru club şi stadion – iar ei, între timp, au plecat. În 2-3 zile le dăm un răspuns… Luni probabil că o să-i contactăm”, ne-a spus ieri Florin Birta. Dincolo de această declaraţie, Birta nu pare să-i aibă la inimă pe catanzarezi. „Au fost peste tot: la Breaza, la Vâlcea, la Braşov şi nu s-a ales nimic. La breaza, de pildă, au promis că-l aduc pe Camoranesi…”, mai spune Birta, apropiat de primarul Ilie Bolojan.

Calin Corpas

Ultima ofertă a italienilor43Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor