„Nu mă impresionează băieţii care fumează”

„Nu mă impresionează băieţii care fumează”
ORADEA - Campania împotriva consumului de alcool, tutun sau droguri, demarată de Poliţia de Proximitate împreună cu Fundaţia „Încrederea”, a poposit azi pentru o oră în curtea Colegiului Economic „Partenie Cosma” din Oradea.

Elevii claselor a IX-a B şi G s-au întâlnit cu agenţii Darius Deme şi Ioan Borza, precum şi cu asistentul social Radu Nelu, cu care au discutat despre efectele nocive ale drogurilor de orice fel.

„Colegiul Economic fiind foarte bine cotat, credem că programul de educaţie preventivă va avea un impact mult mai mare. Încercăm să formăm cu aceşti elevi un nucleu, care să constituie un model pentru ceilalţi elevi din şcoală”, explică Radu Nelu, asistent social în cadrul Fundaţiei „Încrederea”

„Această întâlnire mi-a făcut o deosebită plăcere, pentru că elevii s-au arătat foarte interesaţi de mesajul transmis de noi. Sunt convins că vor avea un cuvânt important de spus în ceea ce priveşte prevenirea consumului de tutun, alcool sau droguri, în rândurile prietenilor sau cunoscuţilor lor”, spune agentul şef adjunct Ioan Borza.

După ce au vizionat filmuleţul proiectat de emisarii campaniei, liceeni au fost antrenaţi în discuţii libere, având ca subiect efectele negative ale consumului de stupefiante.

„Fumatul nu mi se pare un obicei bun. Deşi unii spun că îi relaxează, nu cred că îi ajută în vreun fel. Majoritatea tinerilor învaţă de la prieteni să fumeze şi li se pare că sunt mai grozavi dacă fac asta. Pe mine sincer nu mă impresionează băieţii care fumează”, spune Simina Sim, elevă în clasa a IX-a B.

„Filmul a stârnit în mine un soi de frică să nu cumva să încep să fumez şi apoi să devin dependentă. Mă face să mă îndepărtez şi mai mult de ţigări. Eu cred că foarte mult te influenţează prietenii, te provoacă şi te îndeamnă să fumezi, iar unii prin asta se cred mai şmecheri sau mai interesanţi”, spune şi colega ei, Diana Petruşan.

Tinerii care doresc să renunţe la ţigări sau alcool, pot apela pentru consiliere la sediul Fundaţiei „Încrederea”, de pe strada Cuza Vodă nr. 22, sau la e-mail speak2nelu@yahoo.com.

Ovidiu Morcan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !