Nu mai cumpără tramvaie berlineze

Nu mai cumpără tramvaie berlineze
ORADEA – Telenovela tramvaielor berlineze se pare că a ajuns la ultimul epizod. OTL a rămas cu ochii-n soare, deşi Corneliu Lupău, directorul OTL, anunţa că în ciuda faptului că tranşa de tramvaie Tatra negociată de municipalitatea orădeană a fost achiziţionată de oraşul polonez Szczecin.

Nimic nu este pierdut, regia din capitala germană urmând să scoată la vânzare încă 350 de vehicule similare. O nouă negociere nu este posibilă cu germanii, datorită faptului că „nu s-a dat încă o decizie pentru vânzarea altor tramvaie”, afirmă viceprimăriţa Biro Rozalia.

 

Merg la cumpărături

Acestea nu sunt primele informaţii contradictorii, venite de la mai-marii municipalităţii şi ai regiei de transport local de la începutul tărăşeniei. După câştigarea procesului cu Prefectura Bihor, care a contestat legalitatea achiziţiei fără licitaţie, timp de vreo două luni, Corneliu Lupău şi conducerea Primăriei au amăgit opinia publică cu veştii potrivit cărora tramvaiele există încă.

Într-un final, primarul Petru Filip a recunoscut că tramvaiele negociate de orădeni au fost vândute regiei de transport local din Szczecin, iar Corneliu Lupău nici nu a vorbit cu cei de la Berlin, aflând de încheierea tranzacţiei de pe pagina de web, în limba poloneză (!), a unui ziar din oraşul de pe litoralul Mării Baltice.

Edilii sunt acum în situaţia de merge din nou la cumpărături, pe la regiile de transport din Europa, pentru a constata oferta de garnituri trase pe dreapta, ne-a spus viceprimăriţa Biro Rozalia. Anul trecut, Consiliul Local şi-a dar acordul pentru achiziţionarea a 23 de garnituri de tramvaie second-hand, în valoare de 1,5 milioane euro.

Zoltan Pengo0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase