Nu mai demolam! Robu vrea doua stadioane pentru ACS Poli

De A. Strugariu
Noul stadion ar urma să fie ridicat lângă cel pe care îl avem acum
Noul stadion ar urma să fie ridicat lângă cel pe care îl avem acum
Dacă iniţial primarul Nicolae Robu a anunţat că Primăria Timişoara are în plan realizarea unui nou stadion, de 45.000 de locuri, pentru ACS Poli, pe locul actualului Stadion „Dan Păltinişanu”, joi edilul a explicat că de fapt ar vrea ca noua mega-construcţie să fie ridicată lângă cel pe care îl avem acum, la fel ca… în Barcelona.

Robu anunţa zilele trecute că la nivelul municipalităţii s-a hotărât lansarea unui concurs internaţional de soluţii pentru proiectarea noului stadion al Timişoarei, un proiect care ar urma să fie realizat în parteneriat cu Consiliul Judeţean Timiş.

„Aşteptăm un proiect ultramodern, ultrafuncţional, cuprinzând stadionul în sine cu toate funcţionalităţile pe care un stadion modern le are, inclusiv cu spaţii comerciale înglobate, dar şi o parcare adecvată. Ne dorim un stadion cu o capacitate între 40.000-45.000 de locuri care să poată găzdui evenimente sportive şi artistice de prim rang (…) Noul stadion va fi realizat pe locul actualului Dan Păltinişanu. Şi domnul Titu Bojin (n.r. – preşedintele Consiliului Judeţean Timiş) este de acord”, declara primarul.

Joi edilul a afirmat că nu trebuie luate ad litteram declaraţiile sale, explicând că de fapt ar dori ca noua construcţie să fie realizată lângă actualul Stadion „Dan Păltinişanu”.

„Eu am spus că este locaţia actualului stadion, dar nu trebuie luat ad litteram. De fapt, punctul meu de vedere este că ar trebui realizat în zona actualului stadion, unde trebuie să construim un adevărat campus sportiv al Timişoarei şi consider că ar fi excelent dacă s-ar putea construi noul stadion în zona unde sunt actualmente terenurile de antrenament (…) astfel încât să putem păstra actualul stadion ca stadion de antrenament şi pentru diverse evenimente la care se potriveşte să fie folosit câtă vreme va fi corespunzător.

Iarăşi o să râdeţi de mine, dar la Barcelona Camp Nou este lângă un alt teren care a fost păstrat. Şi atunci nu pot să nu mă întreb noi de ce să nu facem asta? Nu ne încurcă. Antrenamentele se pot face pe el şi ar putea avea o anumită utilitate. Dacă amplasamentul pe care l-am sugerat eu se dovedeşte a fi bun – specialiştii se vor pronunţa – atunci putem să îl păstrăm şi după un număr de ani el va putea fi demolat. Ideea o aveam în minte de când am fost la Barcelona”, a mărturisit Robu. Cu o capacitate de aproape 100.000 de locuri, Camp Nou este unul dintre cele mai mari stadioane ale lumii.

Cât despre sursele de finanţare pentru stadionul de 45.000 de locuri la care visează edilul-şef al Timişoarei deocamdată ele nu există. Primarul a afirmat că se doreşte accesarea de fonduri europene în acest sens.

 Citeste si: Robu viseaza la un stadion de 45.000 de locuri pentru ACS Poli0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !