Nu pot fi vaccinaţi acum antirujeolic

Nu pot fi vaccinaţi acum antirujeolic
Parintii care si-au vaccinat antigripal copiii în ultimele saptamâni trebuie sa fie atenti. Daca micutii intra acum în rândurile celor care trebuie vaccinati antirujeolic, ei fac exceptie.

Medicul pediatru Mircea Bita spune ca un copil vaccinat antigripal nu trebuie vaccinat antirujeolic decât dupa 30 de zile. În caz contrar, micutul poate resimti efectele secundare ale vaccinului antigripal: febra, dureri de cap, alte semne de gripa. Cei mai sensibili sunt bebelusii de sub un an, care au sistemul imunitar mai scazut si pot face complicatii grave mai rapid.


Dr. Bita ne-a spus ca si vaccinul antipoliomielitic, care se administreaza în aceasta perioada copiilor la diferite vârste, nu e bine sa fie dat decât dupa o luna de la ultimul vaccin (antigripal sau oricare altul).


O farmacista ne-a confirmat faptul ca mai ales copiilor foarte mici nu li se recomanda administrarea a doua tipuri de vaccin într-o singura luna.

Cu reprogramare


Dr. Bita ne-a spus ca parintii cu copii de scoala trebuie sa anunte conducerea si medicul arondat ca nu pot lua acum vaccinul antirujeolic sau altul si sa solicite reprogramarea dupa 30 de zile de la data ultimei vaccinari.


La fel, parintii cu copii mici trebuie sa anunte medicul de familie, care va reprograma minorul la vaccin dupa expirarea celor 30 de zile de la ultimul vaccin. Dr. Bita a mai spus ca nu se pune problema epuizarii dozelor de vaccin antipoliomielitic sau antirujeolic pentru copiii vaccinati de curând.

Otilia Sandor