„Nu privesc înapoi cu mânie”

„Nu privesc înapoi cu mânie”
Sâmbata, antrenorul Ion Marin se va duela cu echipa pe care a antrenat-o în sezonul trecut. Meciul este important pentru ambele grupari, dornice de a-si mentine vii sansele la promovare.

„Este un joc special, pentru ca U Cluj este o contracandidata la promovare. Pentru noi poate salva întregul tur de campionat. Printr-o victorie ramânem în obiectiv, foarte aproape de prima clasata. Sunt toate premisele sa fie un meci disputat, în care FC Bihor porneste cu prima sansa.

Sunt convins ca jucatorii vor face tot ce depinde de ei ca sa câstige. În general, jucatorul se mobilizeaza mai bine în partidele cu miza”, spune „Sapaliga”, care face un apel la suporteri sa vina sa încurajeze echipa bihoreana.


„Este si munca mea”


Antrenorul spune ca nu are nici o revansa de luat în fata Clujului. „Nu pot sa privesc cu mânie înapoi. Am facut lucruri bune la Cluj, am lasat o echipa buna, care a învatat jocul în viteza si înscria multe goluri”, sustine Marin.


Fostul antrenor al „sepcilor rosii” afirma ca rezultatele din acest sezon ale Clujului sunt si roadele muncii lui: „Este o munca de un an de zile, si nu poate fi minimalizata. Indiferent cât de rau poate fi cineva, acea echipa a fost gândita si creata de mine.

Nimeni nu poate spune ca în acea perioada U Cluj nu a facut pasi înainte cu jucatori promovati de mine de la diviziile C si D. Uitati-va la un Soporan, un Jula, pe care l-am reconditionat, la un Szekely, care jucase doar trei meciuri, l-am adus pe Suller, l-am lansat pe Bus, care a devenit titular”.


Dezamagit de Dulca


„Sapaliga” a recunoscut ca a avut relatii încordate cu fostii sai conducatori de la Cluj. „Lui Dulca si Iasko le-a fost greu sa lucreze cu un om cu experienta si personalitatea mea. Erau doi tineri care nu prea au avut multe de spus în cariera de antrenor sau conducator. Relatia a devenit încordata din momentul când Iasko a fost numit presedinte. Surprinderea mea a fost ca dupa ce a ajuns sef nu a mai marsat pe ideile noastre, pe care le împartaseam când era cu mine pe banca.

Un om care plecase de lânga mine, care cunostea toate problemele, nu s-a implicat sa transfere jucatori sau sa reglementeze problemele financiare”, afirma Marin, care nu le iarta gestul celor doi, care i-au cerut public demisia. „Au ajuns ca dupa meciul pierdut cu UTA sa-mi ceara demisia, desi nu au fost mandatati de nimeni. S-au dus la galerie sa spuna ca mi-au cerut sa plec, dorind, probabil, sa apara în postura de binefacatori”.

Sapaliga” vrea clujeni
Marin crede ca la ora actuala U Cluj nu îsi poate propune mai mult decât sa nu piarda la Oradea, dar se asteapta la surprize din partea lui Grozavu: „Cunosc foarte bine echipa si le voi împartasi jucatorilor mei toate amanuntele. Noi trebuie sa fim pregatiti pentru orice surpriza tactica care ar putea aparea”.


Antrenorul si-ar dori sa aduca la Oradea o parte a jucatorilor cu care a lucrat anul trecut. „U Cluj are jucatori foarte buni. M-as bucura daca as putea sa lucrez din nou cu Szekely, Soporan, Târlea sau Muresan, jucatori care prin valoarea pe care o au dau consistenta jocului”, sustine Marin.

Teodor Biris