„Nu-s născut în scaun de rector!”

17Comentarii
„Nu-s născut în scaun de rector!”
ORADEA – În ciuda acuzelor aduse atât propriei persoane cât şi tatălui său, prof. univ. dr. Teodor Traian Maghiar, rectorul Universităţii din Oradea, a fost laconic până când Jurnalul Bihorean i-a solicitat câteva explicaţii suplimentare.

„Nu sunt genul de om care să demonteze în presă acuze oficiale. Ce puteam să spun, că sunt nevinovat? Eu nu mă consider vinovat cu nimic şi tocmai de aceea îmi văd în continuare de muncă”, ne-a declarat rectorul Maghiar, care se aştepta să izbucnească această luptă mediatică împotriva clanului Maghiar.
„Încă de când am fost numit rector presa a sărit cu gura că am moştenit scaunul de rector. În primul rând eu nu m-am născut pe acest scaun, nu urmăresc să-mi fac o carieră politică pe baza acestei poziţii pe care o ocup. Am ştiut de la bun început că este o funcţie care presupune multe sacrificii şi am încercat să-mi fac datoria aşa cum trebuie şi să conduc Universitatea într-un mod democratic”, spune prof. dr. Maghiar.
„Adio vechea gardă”
Ca şi dovadă în acest sens, prof. dr. Doru Maghiar – cum este cunoscut printre cei apropiaţi – susţine faptul că ţine cont de părerea tuturor în cadrul Senatului Universităţii. „Eu cred că am reuşit să aduc lucrurile pe un alt făgaş decât erau în urmă cu trei ani. Nu a fost uşor. A trebuit să schimb mentalităţi. S-a schimbat vechea gardă. Cât priveşte studenţii, îmi amintesc că aceştia se înghesuiau în primul an la audienţe. Mulţi erau pentru reducerea taxei. Am stabilit nişte regului pe care le-am respectat”, conchide rectorul. Cât priveşte refuzul ministrului Educaţiei şi Cercetării, Mihail Hărdău, de a-l suspenda din funcţie, pasând această decizie Senatului Universităţii din Oradea, pe prof. dr. Maghiar nu-l miră deloc. „Domnul ministru cunoaşte activitatea mea în cadrul Universităţii şi ceea ce am făcut aici. De aceea nu a luat nici o măsură”, explică prof. dr. Maghiar. „Am un spirit care nu poate fi subjugat. Nu ţin cu tot dinadinsul de acest scaun de conducere. Eu am fost ales pe această funcţie şi la fel pot fi schimbat, totul este foarte relativ”, spune prof. dr. Maghiar, care-i asigură pe pacienţii săi că acest scandal nu afectează activitatea lui medicală. „O să-mi văd în continuare de postul meu de la Universitate, cât şi de cel de medic urolog”, încheie prof. univ. dr. Maghiar.
Pe de altă parte, secretarul ştiinţific al Senatului Universităţii, prof. univ. dr. Mircea Teodor Pop ne-a comunicat ieri că la mijlocul săptămânii viitoare va fi convocată o şedinţă de Senat extraordinară în urma căreia se va formula un punct de vedere al institutiei.

Viorica Borz17Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor