Nu se dau încă amenzi

Nu se dau încă amenzi
Deva – Autorităţile locale îi mai păsuiesc de amenzi pe cei care au maşini cumpărate în leasing. Potrivit modificărilor aduse Codului Fiscal, plata impozitelor locale pentru bunurile cumpărate în leasing este o obligaţie a titlularului contractului de leasing, măsura intrând în vigoare începând cu 1.1.2007.

Până la sfârşitul anului trecut, plata acestor impozite era în sarcina proprietarului vehiculului, respectiv compania de leasing. Persoanele fizice care au maşini în leasing plătesc amenzi cuprinse între 50 şi 200 lei dacă nu depun declaraţiile şi de 200-500 lei dacă nu declară bunul. În cazul persoanelor juridice, limitele minime şi maxime ale amenzilor se majorează cu 300%, astfel că sancţiunile sunt cuprinse între 200 de lei şi 800 de lei, respectiv între 800 de lei şi 2000 lei. Declaraţiile sunt depuse la direcţiile de impozite şi taxe din primării.

Declaraţii multe la Deva

La Deva, declaraţiile se mai pot depune, fără plata amenzii, până în data de 28 februarie. „Am primit foarte multe declaraţii. Le-am înregistrat, dar nu le-am prelucrat. O vom face în week-end. Avem multe societăţi comerciale ce au parcuri auto… au adus declaraţii şi pentru 100-200 de autovehicule achiziţionate în leasing”, a declarat Carla Popa, şef Serviciu Impozite şi Taxe Locale din cadrul Primăriei Deva.

La Orăştie, dat fiind faptul că oraşul este mic, numărul celor care au maşini în leasing este redus, astfel că se crede că nu mai există persoane care să nu se fi înscris în termenul legal, susţine Dina Căstăian, şef SITL Orăştie. La Brad, se mai acordă păsuire celor care au întârziat, până acum circa 50 de maşini fiind declarate, a precizat Marin Tripa, reprezentantul Primăriei Brad.

Clara Pâs0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !