Nu se grăbesc cu bilanţurile

Nu se grăbesc cu bilanţurile
Sfârsitul lunii aprilie va aglomera ghiseele Finantelor bihorene. Asta din cauza ca agentii economici nu se grabesc sa-si depuna situatiile financiare anuale pentru 2005.

Termenul-limita pentru depunerea bilanturilor contabile este 30 aprilie. „Ne vom întâlni si anul acesta cu situatiile din anii trecuti, când agentii economici au lasat depunerea bilanturilor pentru ultimele zile”, a precizat Vasile Farc, de la Compartimentul Relatii cu Presa din cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Bihor. Procent mic
Pâna în data de 12 aprilie au depus bilanturile contabile doar 8.721 de agenti economici, din totalul de 21.990. Dintre acestia, 6.907 agenti economici au depus situatiile financiare, iar 1.814 declaratii de inactivitate. „Procentul este destul de mic si consider ca la sfârsit de luna o sa fie prapad. Noi am asigurat preluarea situatiilor prin ghisee special amenajate la parter, în Trezorerie”, a spus Farc.

Agentii economici ar trebui sa se gândeasca la repercusiunile nedepunerii bilanturilor contabile la timp. „Conform Legii nr. 82/1991, republicata, sanctiunile contraventionale pentru nedepunerea la termen a situatiilor financiare se aplica în functie de cifra de afaceri si numarul de zile de întârziere”, a subliniat reprezentantul Finantelor bihorene. Astfel, întârzierile între 15 si 30 de zile se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 la 3.000 RON, iar cele de peste 30 de zile cu amenda cuprinsa între 1.500 si 4.500 RON.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !