Nu se grăbesc

ORADEA - Contestaţia la contractul Primăriei cu SC Drumuri Orăşeneşti, prin care Prefectura observă că acesta cuprinde unele ilegalităţi, nu va intra în această lună pe masa consilierilor locali, ne-a declarat Ionel Vila, secretarul Consiliului Local.

Acesta spune că documentul a ajuns la registratura Primăriei în cursul dimineaţii de ieri dar că nu a parcurs întreaga cale birocratică până pe masa sa şi, având în vedere că următoarea întrunire ordinară a legislativului este mâine, Primăria nu are vreme să-şi formuleze un punct de vedere. „Nu putem merge în faţa consilierilor doar cu adresa Prefecturii. Trebuie să cugetăm bine calea de urmat”, zice Ionel Vila.

Contestaţia trimisă de Prefectură se arată că contractul semnat de Primărie cu SC Drumuri Orăşeneşti SA contravine OUG nr. 34/2006, deoarece actul municipalităţii prevede procedura de încredinţare directă, interzisă de către actul guvernamental, care agreează doar cererea de ofertă şi licitaţia, în funcţie de valoarea achiziţiei publice.

Înţelegerea dintre Primărie şi Drumuri Orăşeneşti, completată cu o decizie a consiliului local din ianuarie, spune că prima se obligă să ofere direct, fără licitaţie, lucrări anuale în valoare de 400 milioane ron.

Cristina Ghilea0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase