Nu se grãbesc cu bilanturile

Nu se grãbesc cu bilanturile
Sfârşitul lunii aprilie va aglomera ghişeele Finanţelor bihorene. Asta din cauză că agenţii economici nu se grăbesc să-şi depunăsituaţiile financiare anuale pentru 2005. Termenul limită pentru depunerea bilanţurilor contabile este 30 aprilie.

„Ne vom întâlni şi anul acesta cu situaţiile din anii trecuţi, când agenţii economici au lăsat depunerea bilanţurilor pentru ultimele zile”, a precizat Vasile Farc, de la Compartimentul relaţii cu presa din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Bihor.

Procent mic

Până în data de 12 aprilie au depus bilanţurile contabile doar 8.721 de agenţi economici din totalul de 21.990. Dintre aceştia, 6.907 agenţi economici au depus situaţiile financiare, iar 1.814 declaraţii de inactivitate. „Procentul este destul de mic şi consider că la sfârşit de lună o să fie prăpăd. Noi am asigurat preluarea situaţiilor prin ghişee special amenajate la parter în Trezorerie”, a spus Farc.

Agenţii economici ar trebui să se gândească la repercursiunile nedepunerii bilanţurilor contabile la timp. „Conform Legii 82/1991 republicată, sancţiunile contravenţionale pentru nedepunerea în termen a situaţiilor financiare se aplică în funcţie de cifra de afaceri şi numărul de zile de întârziere”, a subliniat reprezentantul Finanţelor bihorene.

Astfel, întârzierile între 15 şi 30 de zile se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 3.000 RON, iar cele de peste 30 de zile cu amendă cuprinsă între 1.500 şi 4.500 RON.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !