Nu se verifică apa din bazine

Fără vestiare, fără cuve pentru picioare, fără indicatoare care să îndrume persoanele către punctul de prim-ajutor. În astfel de condiţii au găsit inspectorii OJPC Bihor ştrandurile, piscinele şi bazinele din judeţ. Ştrandurile care nu îşi protejează clienţii au fost amendate cu 60 milioane de lei vechi.

În prima săptămână a lunii iulie, OJPC Bihor a desfăşurat o acţiune de control pentru verificarea condiţiilor din ştrandurile din Oradea, Baile Felixşi Baile 1 Mai. „S-a controlat calitatea serviciilor prestate în unităţi”, a spus Traian Bejan, şef serviciu la OJPC Bihor. Reprezentanţii instituţiei de control au luat la puricat inclusiv ştrandurile amenajate pe malurile lacurilor şi cursurilor de apă, piscinele descoperite şi acoperite, precum şi bazinele de tratament (balneare şi de kinetoterapie).

Igienă
„Administratorii ştrandurilor nu urmăreau calitatea apei de îmbăiere şi nici a clorului rezidual. Nu aveau nici registre de urmărire, sau dacă le aveau, nu erau completate la zi”, a exemplificat Traian Bejan câteva dintre deficienţele constatate. Siguranţa consumatorilor la piscinele din judeţ lasă mult de dorit, în condiţiile în care lipsesc avertizoarele de adâncime, iar măsurile de igienă ce trebuie respectate de cei care folosesc bazinele de înot nu sunt afişate la loc vizibil.

Bazine pline
Valoarea amenzilor aplicate săptămâna trecută de OJPC Bihor a atins 6.000 RON. S-au întocmit 13 procese-verbale de constatare a contravenţiei, doi agenţi economici scăpând doar cu avertismente.

În ciuda deficienţelor pe care cei de la protecţia consumatorilor le constată la ştrandurile din judeţ, bazinele sunt pline aproape tot timpul. „Apa nu este tocmai curată, dar fac duş imediat ce ies din bazin. Nu cred că mi se poate întâmpla ceva”, spune Marius Pogan (32 ani), la Ştrandul Municipal.

Claudia Curta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !