Nu şi-au dat acordul să fie maziliţi

De Otilia Șandor
3Comentarii
Nu şi-au dat acordul să fie maziliţi
Întorsătură la unul dintre spitalele administrate de Primăria Oradea.

Guvernul urmează, după toate probabilităţile să execute o rectificare bugetară, dar cu toate acestea, se intenţionează să se taie din veniturile cadrelor medicale de la mai multe secţii ce aparţin de Spitalul Curteanu.

Săptămâna trecută se anunţase că vor fi tăiate sporurile cadrelor medicale de la această unitate – în speţă de la secţiile de TBC şi Neuropsihiatrie numai după 15 noiembrie şi numai dacă Guvernul nu va aproba o rectificare bugetară.

Joi, în spital s-a şi auzit că în procent de 100% va avea loc rectificarea mult aşteptată, iar liderul Sanitas Bihor, Sorin Crăciun, a declarat că a primit şi el confirmare în acest sens de la Bucureşti.

Miercuri, la aceste secţii li s-a trimis un tabel şi o hârtie prin care au fost informaţi să semneze că sunt de acord să li se micşoreze lefurile, prin reducerea sporurilor, iar joi a venit confirmarea cu rectificarea.

N-au semnat

Din informaţiile JB, la fostul spital TBC, niciun cadru medical nu a semnat tabelul cu acordul pentru tăierea sporurilor, iar la secţia de neuropsihiatrie – doar câţiva.

Angajaţii spun că au fost traşi pe sfoară fiindcă li s-a zis că nu li se vor tăia din bani dacă vine rectificarea bugetară, iar acum, deşi au aflat că această rectificare va sosi, sporurile le vor fi tăiate retroactiv, începând din 15 octombrie.

În şedinţa consiliului de administraţie de săptămâna viitoare, liderul Sanitas Bihor va cere procesul verbal care nu s-ar regăsi în hârtia trimisă miercuri la spital. În plus, liderul Sanitas va cere bilanţul de venituri şi cheltuieli de la TBC pentru ca să vadă exact cât din deficitul întregului Spital Curteanu revine secţiei TBC şi prin urmare cât de eficientă e secţia şi dacă se justifică tăieri din remuneraţii.

Angajaţii de la TBC spun că pregătesc memorii pentru Ministerul Sănătăţii şi pentru alte instituţii, prin care cer să se dezunifice, să nu mai aparţină de Primăria Oradea, ci de MS, ca să scape de problemele tot mai mari din ultimii trei ani.

Tăierea sporurilor la aceste foste spitale parcă se bate cap în cap cu dorinţa guvernanţilor de a mări salariile cadrelor medicale, tocmai pentru a le oferi condiţii să nu plece din ţară.

 3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor