Nu-și respectă programările

De Simona Drimbău
Fermieri bihoreni alături de funcţionarii APIA
Fermieri bihoreni alături de funcţionarii APIA - © FOTO:S.D.
Bihorenii nu prea își respecă programările la APIA. În cele două zile de la deschiderea campaniei de depunere a Cererilor Unice de Plată în cadrul Campaniei 2019, la Centrul județean APIA dar și la centrele locale s-au prezentat doar puțini fermieri conform invitațiilor primite.


„Atragem atenţia fermierilor că este necesar să se prezinte la data şi ora la care sunt programaţi conform invitaţiei primite pentru a se putea utiliza eficient timpul pe care APIA l-a rezervat pentru primirea Cererilor în Campania 2019”, spun reprezentanţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură.

De urmat

Completarea declaraţiei de suprafaţă se realizează electronic, folosind aplicaţia IPA-Online la adresa:

http://lpis.apia.org.ro/. Finalizarea şi închiderea Cererii unice de plată în IPA-Online se face în prezenţa funcţionarului APIA responsabil cu primirea Cererii unice de plată, după verificarea acesteia şi a mesajelor din controlul parcelelor digitizate şi corectarea eventualelor probleme semnalate de către sistemul informatic.

Acelaşi principiu se aplică şi pentru fermierii, crescători de animale, care vor completa Cererea unică de plata – declaraţie sector zootehnic, împreună cu funcţionarul APIA, în aplicaţia dedicată sectorului zootehnic.

Cererile se depun la Centrele judeţene APIA în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mare de 50 hectare teren agricol şi la centrele locale în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mică sau egala cu 50 hectare teren agricol.
Depunerea Cererilor Unice de Plată în cadrul Campaniei 2019 se va încheia la data de 15 mai 2019, în conformitate cu prevederile OMADR nr.69/2019. Cei care nu se prezintă până la acest termen nu vor beneficia de sprijinul financiar acordat de APIA.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !