„Nu sunt senatori de drept”

„Nu sunt senatori de drept”
Antrenorul Ion Marin spune că la FC Bihor vor evolua doar jucătorii care sunt în formă, în funcţie de tactica echipei adverse. „Nu sunt senatori de drept la această echipă.

Sunt doar jucători aflaţi sub contract, care vor fi folosiţi în funcţie de nevoile echipei”, susţine tehnicianul. Pentru partida de mâine cu Olimpia Satu Mare vor face deplasarea 19 jucatori. În lot apar nume noi fata de etapa trecuta, precum Cisteian, Mihut (revenit dupa suspendare), Mutu si Lupo, dar si Achim sau Lukacs, folositi mai putin sau chiar deloc de fostul antrenor.

Majoritatea dintre acestia au evoluat pentru FC Bihor II, unde au fost urmariti de Ion Marin atât în meciul de campionat, cât si în jocul-scoala de miercuri. „În fiecare saptamâna va exista un meci între rezervele de la prima echipa si FC Bihor II. Jucatorii care evolueaza mai putin trebuie sa aiba meciuri în picioare, iar al doilea scop este urmarirea acestor copii, care în mare parte sunt talentati. Cum îi vom creste asa îi vom avea”, afirma „Sapaliga”.


Miculescu e grasut

Antrenorul a explicat si absenta surprinzatoare din lot a atacantului Vali Miculescu, revenit dupa accidentare: „Vali are 5 kg în plus si trebuie sa munceasca mai mult pentru a scapa de ele. Este un jucator valoros, cu experienta, dar asta nu-i da dreptul sa aiba kilograme în plus”. Ion Marin crede ca în privinta lui Gongolea s-a facut o greseala. „El vine dupa o pauza lunga, cauzata de o accidentare, si era mai bine sa fi fost împrumutat undeva pentru a avea meciuri în picioare. Dupa o pauza asa de mare este greu sa intri într-un ritm de performanta”, afirma Marin.


Ciobanu, laudat


„Sapaliga” l-a laudat pe Ciobanu pentru devotamentul aratat în etapa trecuta: „A intrat cu Gazul desi nu era refacut. Am riscat si eu, si el, dar important este ca a iesit bine. Acum trebuie sa stea si va reintra dupa ce este refacut complet”. Locul lui Ciobanu va fi luat de Florin Lazar. „Îl stiu pe Lazar si astept mult de la el. Trebuie sa redevina liderul care a fost”, spune Ion Marin. Patrascu, un alt fundas care a facut parte din lot în etapa trecuta, va ramâne la echipa a doua. „L-am vazut în doua jocuri si nu a dat dovada de siguranta în zona în care evolueaza. Acolo nu se dribleaza, pentru ca atunci când ai gresit se schimba tabela”, sustine antrenorul.

Teodor Biris