Nu toţi constructorii orădeni au scutiri de impozit

1Comentariu
Nu toţi constructorii orădeni au scutiri de impozit
În şedinţa din 27 aprilie, Consiliul Local Oradea a aprobat scutiri de impozit pe acest an la trei dezvoltatori de ansambluri de locuinţe: Sticom Trading, Lenaura şi Prima Real Estate.

Tot la acest capitol, CL Oradea a votat propunerea de neaprobare a scutirii de impozitul pe acest an datorat de SC Contact Tehnic International SRL, firmă reprezentată de administratorul Giorgio Mezzeta şi având sediul social pe strada Gheorghe Pituţ nr. 1.

În cererea sa, SC Contact Tehnic International SRL a arătat că a investit în blocurile B1 – B4 de pe strada Ion Alexi suma de 6.984.017 lei (1,75 milioane euro), adică mai mult decât pragul de 500.000 de euro pentru care în Oradea se acordă scutiri de impozit conform regulemantului de facilităţi fiscale.

Însă propunerea de scutire de impozitul aferent de 45.493 de lei nu a fost avizată de Direcţie Economică din Primărie din cauza unor neconcordanţe cu normele legale în vigoare.

Dealtfel, o cerere de scutire similară din partea SC Contact Tehnic International SRL a fost retrasă de pe ordinea de zi a şedinţei CL Oradea din 24 februarie, când s-a cerut scutire de impozit în cuantum de 56.866 lei.

SC Sticom Trading, reprezentată legal de Mariana Ciortan a investit în anii 2008 şi 2009 în construirea de locuinţe pe strada Aurel Covaci nr. 48. Valoarea contabilă a obiectivului de investiţii rămasă în urma vânzării unor locuinţe este de 6.796.887 lei. Impozitul pe clădiri pentru acest an ar fi de 81.562 lei, de care SC Sticom Trading este scutit integral.

SC Lenaura, cu sediul în comuna Roşiori, satul Mihai Bravu, şi reprezentată de Petru Florin Popa a investit peste 500.000 de euro în ansamblul de locuinţe pe strada Grigore Moisil nr.8. Impozitul pe acest an ar fi de 27.488 lei, de care investitorul este scutit integral.

SC Prima Real Estate, reprezentată de Kemenes Elisabeta a investit 6.970.330 lei (1,7 milioane euro) în complexul de locuinţe din Piaţa Nucetului nr.27. Ca atare, Prima Real Estate este scutită de impozitul de 55.762 lei.

Cristian Horgos1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor