Nu vă lăsaţi agresate!

4Comentarii
Ce are de făcut o femeie pentru pune capăt acestei situţii şi a-şi recăpăta demnitatea umană? Potrivit informaţiilor furnizate de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bihor, doar 70 – 100 de cazuri sunt înregistrate anual la această instituţie de agresiuni intrafamiliale, deşi numărul situaţiilor în care femeile devin victime ale acestui fenomen este mult mai mare.

Ruşinea de „ochii lumii” ori teama că ar putea fi ulterior agresate şi mai rău le împiedică pe femei de cele mai multe ori să apeleze la instituţiile statului sau la autorităţile abilitate să le ofere o îndrumare sau să le ajute să rezolve această problemă.

Paşi practici

Potrivit informaţiilor furnizate de Flaviu Iova, subinspector în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor, se depune o plângere scrisă la postul de poliţie de pe raza localităţii de domiciliu, eventual urmată de o alta care la Inspectoratul Judeţean de Poliţie. În cazul în care a fost deja agresată, victima trebuie să consulte un procuror şi să se adreseze Laboratorului de Medicină Legală care va certifica traumatismele suferite de acestea, pe baza acestui act putându-se efectua cercetările de către oamenii legii.

 

Deocamdată Bihorul dispune de un singur adăpost pentru femei şi copii agresaţi, cu o capacitate de doar patru locuri, existând însă promisiuni că se vor amenaja pe viitor mai multe astfel de instituţii. Femeile se pot adresa şi Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului, în cadrul căreia există un departament specializat pentru situaţii de acest gen, unde pot primi consiliere şi îndrumări.

Codul Penal prevede reglementări potrivit cărora poliţiştii au o oarecare abilitate să reţină agresorul în arestul poliţiei pentru o perioadă de timp.

 

Malina Pop4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor