Nu vor ieşi din Maternitate fără certificat de naştere

1Comentariu
Nu vor ieşi din Maternitate fără certificat de naştere
Înregistrarea legală a nou-născuţilor la Maternitate va împuţina drumurile şi va preveni şi abandonurile.

Având în vedere că, în prezent, actul medical al naşterii se realizează la Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie, iar înregistrarea naşterii în evidenţele statului se întocmeşte la Primărie, directorul Spitalului de Obstetrică-Ginecologie, dr. Liana Antal, respectiv primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, au stabilit ca cele două instituţii să asigure în aceeaşi incintă eliberarea certificatului medical constatator al naşterii şi înregistrarea naşterii în registrele de stare civilă, pe de altă parte.

Spaţiul respectiv este situat la intrarea în Maternitate, la parterul clădirii. S-au demarat deja lucrările de amenajare a spaţiului, pe cheltuiala administraţiei publice locale, urmând ca din data de 3 mai toate formalităţile legate de naştere să se realizeze într-un singur loc.

„Municipalitatea a iniţiat acest proiect din dorinţa de a-l sprijini pe cetăţean, întrucât oricum mama se află internată la Maternitate iar tata merge în vizită. S-a considerat că ar avea un efect pozitiv schimbarea spaţiului în care îşi desfăşoară activitatea Compartimentul naşteri din cadrul Serviciului de Stare Civilă în incinta Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie din Oradea.  Soluţia propusă de municipalitate urmăreşte ca Maternitatea să nu externeze mama, decât în momentul prezentării certificatului de naştere al copilului. În acest fel debutează o nouă viziune asupra modalităţii de satisfacere a nevoilor cetăţeanului dar şi a statului, scopul fiind simplificarea procedurilor şi evitarea neînregistrării unor nou-născuţi în evidenţele statului”, arată Biroul de Presă al municipalităţii.

Cu alte cuvinte, se urmăreşte a se descuraja şi comportamentul unor mame care îşi abandonau nou-născuţii în Maternitate, fără a le mai înregistra naşterea.

C.H.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor