Nu vor vânzarea Pieţei Ioşia

5Comentarii
Piaţa Ioşia Nord era considerată cea mai modernă piaţă din Oradea la inaugurare
Piaţa Ioşia Nord era considerată cea mai modernă piaţă din Oradea la inaugurare
Comercianţii din Piaţa Ioşia sunt nemulţumiţi de incertitudinea ce planează asupra pieţei.

Parcă nu era de ajuns criza economică. Asupra a câtorva zeci de familii din Oradea este pe cale să se abată o altă pacoste. Să-şi piardă obiectul muncii. Este vorba despre agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea în Piaţa Ioşia Nord.

Aceştia nu ştiu ce le va aduce ziua de mâine şi dacă vor mai putea să-şi continue activitatea pe actualul amplasament. Consiliul Local Oradea şi-a dat acordul de principiu, în şedinţa din luna septembrie, pentru vânzarea terenului de sub Pieţa Ioşia şi contruirea pe actualul amplasament a unui supermarket.

Nedumerire

„Nouă nu ne spune nimeni nimic. Auzim doar zvonuri şi nu ştim ce să mai credem”, ne-a declarat  administratorul uneia dintre firmele care a închiriat spaţiu în Piaţa Ioşia.

„Contractul meu expiră la data de 31 decembrie 2009 şi ni s-a spus că nu se mai prelungeşte. Nu ştim ce vom face după acea dată cu marfa. Nu ştiu cum ne vom mai descurca că de aici trăim trei familii”, se plânge Mircea Jejeran .

În această situaţie sunt alte zeci de persoane fizice care-şi întreţin familiile doar din activitatea de prestări servicii sau comerţ pe care o practică în această piaţă.

Disperaţi, agenţii economici din piaţă au adunat semnături, doar, doar, vor îndupleca Primăria să nu vândă Piaţa. „Am adunat circa 100 de semnături de la cei care îşi desfăşoară activitatea în Piaţa Ioşia, plus 200 de semnături de la clienţii care îşi fac aici cumpărăturile. Nici unul nu este de acord cu vânzarea pieţei. Le-am dus la Primărie, dar nimeni nu ne bagă în seamă”, explică Csikos Piroska, administratorul unei alte firme din piaţă.

Comercianţii sunt de părere că declaraţia celor de la Primărie cum că piaţa nu este rentabilă este doar în parte adevărată. „În ultimii ani, în Piaţa Ioşia nu s-a făcut nici o investiţie. Ba mai mult, parcă Primăria ne-a pus beţe în roate interzicând tirurilor să mai oprească aici, lipsindu-ne de o bună parte a clienţilor. Apoi, nu trebuie să uite că de aici trăiesc câteva sute de oameni, care vor rămâne astfel pe drumuri”, se plânge un alt comerciant.

Răspunsuri

Romulus Cosma, administratorul RAPAS a răspuns punctual problemelor ridicate de comercianţii din Piaţa Ioşia. „Este vorba despre un acord de principiu şi încă nu se ştie dacă şi când se va vinde terenul de sub piaţă. S-ar putea să nu se mai vândă”, spune Cosma.

„Apoi, acolo sunt două categorii de comercianţi: cei din piaţa de legume fructe şi bazar, care vor avea asigurate mese în alte pieţe, până la finalizarea noii pieţei şi cei care au chioşcuri închiriate”, a explicat administratorul RAPAS.

Cei ale căror chirii expiră la 31.12.2009 vor putea participa la licitaţii pentru a închiria spaţii în alte pieţe. „Pentru cei care au contracte care continuă după data de 31.12.2009 există varianta oferirii unor spaţii în alte pieţe până la expirarea contractelor”, a încheiat Romulus Cosma.

Dan Birta

Supermarket în locul Pieţei Ioşia5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor