„Nufărul” rămâne acasă

5Comentarii
„Nufărul” rămâne acasă
Prima editie a Festivalului „Nufarul de Aur” 2005 a atras, în weekend, la Filarmonica de Stat din Oradea, un auditoriu larg. Doua din trofeele primei editii a concursului „Nufarul de Aur” au ramas la Oradea.  ''Nufarul de aur'' 2005 23.10.2005 II

Sâmbata, 30 de participanti selectionati din peste 100 de copii din întreaga tara si-au demonstrat talentul muzical, iar duminica gala laureatilor s-a desfasurat într-o veselie generala, dupa intonarea imnului Festivalului de catre grupul Vivere. Concursul a fost o provocare nu doar pentru concurenti, ci si pentru juriu. Unanimitate


„Prestatia concurentilor a fost destul de ridicata, iar noi suntem pusi în postura de a judeca valoarea pregatirii copilului la un moment dat. Sunt sigur ca daca concursul s-ar repeta, rezultatele ar fi altele, dar cert este ca juriul a votat în unanimitate”, afirma presedintele juriului, Dumitru Lupu.
De altfel, juriul a mai acordat oradenilor Ovidiu Lazar si Gabriela Buglea doua premii speciale pentru performantele muzicale.


Emotiile participantilor au atins punctul maxim în momentul începerii premierii. Astfel, pentru prichindeii sub 10 ani, care s-au dovedit a fi cei mai hotarâti si mai inventivi, au fost acordate sase premii speciale, doua locuri III, un loc II si locul I ex-evo pentru Stroe Sabrina, din Brasov, si Madalina Boldea, din Iasi.


Batalia a fost la fel de strânsa si pentru concuretii din sectiunea de vârsta 10 – 13 ani. Si ei au avut parte de doua locuri III si doua locuri II. Nufarul simbolic înmânat pentru locul I a fost luat de Ruge Alexandra, din Oradea, care a declarat ca bucuria ei este „cât toata planeta”. Nici aici nu au lipsit premiile speciale, care au fost primite de cinci participante.


Chiar daca la cea de-a treia sectiune, de 14-18 ani, au fost doar sase participanti, nici unul dintre ei nu a acumulat destule puncte pentru un premiu I. A fost însa acordat un loc II, lui Sergiu Sabau din Zalau, si doua premii speciale.
Pe lânga acestea, au existat si doua premii de popularitate, care au plecat la Bucuresti cu Suzana Lascu si la Iasi cu Alexandru Ocu.

Stimulati financiar


Mult asteptatul trofeu al Fesivalului „Nufarul de Aur” a ramas acasa… la Oradea. Fericitul câstigator este Mircea Andrei Laica. Micutul interpret a primit emblema Nufarului de Aur, diploma si un premiu de 200 de lei. Si ceilalti câstigatori ai locurilor I, II si III au fost rasplatiti cu premii în bani si diplome. Important este ca nici unul dintre premianti nu a plecat acasa cu mâna goala.


Pe lânga premiere, au fost sustinute recitalurile actritei si interpretei Ileana Sipoteanu si prezentatoarei Alina Sorescu.

Laura Voicu5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor