Numar record de joburi oferite absolventilor

„Bursa locurilor de munca pentru absolventi”, care va avea loc vineri, 23 septembrie, ofera un numar record de locuri de munca celor interesati. Pâna miercuri si-au confirmat prezenta la „bursa” nu mai putin de 71 de agenti economici care ofera 1.241 de locuri de munca.

„Actiunea se va desfasura în Bihor cu începere de la ora 9:00, în doua locatii: Casa de Cultura a Sindicatelor din Oradea si Sala Mare a Primariei Beius”, ne-a informat Dorel Draghici, directorul executiv al Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) Bihor, în conferinta de presa de miercuri.

Potrivit lui Draghici, numarul mare de locuri de munca oferit este urmare a campaniei de pregatire a acestei actiuni.

„Am pregatit actiunea printr-un program de masuri cu termene si cu responsabilitati precise”, a precizat directorul AJOFM Bihor. La nivelul întregii tari, pâna luni au fost anuntate circa 20.000 de locuri de munca disponibile. Locuri multe pentru cei cu studii superioare.

Reprezentantii AJOFM Bihor considera îmbucurator faptul ca numarul locurilor oferite persoanelor cu studii superioare a crescut comparativ cu precedentele actiuni.

„Dintre cele 1.241 de locuri de munca oferite, 163 sunt pentru persoanele cu studii superioare. Sunt oferite locuri într-o multitudine de domenii, cum sunt cele pentru economisti, ingineri chimisti, ingineri constructori, ingineri instalatii”, ne-a informat Daciana Nica, director executiv adjunct la AJOFM Bihor.

Totodata, responsabilii AJOFM Bihor precizeaza ca la „bursa” sunt binevenite toate persoanele care sunt în cautarea unui loc de munca sau cele care doresc sa-si schimbe locul de munca.

În acest an, AJOFM Bihor a mai organizat patru astfel de actiuni la care au participat 195 de agenti economici care au oferit 2.668 de locuri de munca.

Rezultatul: 219 persoane încadrate.

Dan Birta

Taguri: ,