Numărul consumatorilor de droguri creşte

Numărul consumatorilor de droguri creşte
21 de oameni au murit anul trecut în România din cauza drogurilor. Datele au fost oferite de Agenţia Naţională Antidrog şi au fost preluate din Raportul anual privind situaţia drogurilor în Europa, studiu realizat în 29 de ţări.

Datele arată că anul trecut, în România s-a constatat o creştere simţitoare a numărului consumatorilor de droguri care au acceptat tratament medical oferit de stat. Faţă de anul 2005, numărul celor care au cerut asistenţă pentru prima dată a crescut cu 200.

Totuşi, numărul celor care au decedat din cauza consumului de droguri a fost cu mult mai mare decât în anii precedenţi. Dacă în 2005 au fost înregistrate doar cinci decesuri, în 2006 au fost 21 de cazuri.

Raportul oferă şi date generale despre infracţiunile cercetate de poliţie, iar cifrele sunt în creştere. Anul trecut, oamenii legii au cercetat aproape 3.000 de infracţiuni, cu aproape 400 mai mult decât în 2005.

Vestea proastă este că numărul de cazuri rezolvate a scăzut. Astfel, dacă în 2005, 800 de persoane au fost trimise în judecată pentru infracţiuni legate de traficul de droguri, în 2006 numărul cazurilor rezolvate a scăzut la 700.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase