Numărul polițiștilor de frontieră, suplimentat în perioada minivacanței de Sf. Maria

De Bihon.ro
Reactualizat la:
1Comentariu
Numărul polițiștilor de frontieră, suplimentat în perioada minivacanței de Sf. Maria
Polițiștii de frontieră bihoreni anunță că în perioada 15 – 18 august 2019 se preconizează o creștere a traficului în punctele de trecere a frontierei.

În acest sens, pentru fluidizarea traficului și pentru menținerea unui climat normal de ordine publică, Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea a suplimentat numărul polițiștilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor.

„Subliniem faptul că este folosită la maxim infrastructura punctelor de trecere a frontierei, în limita configuraţiei acestora. De asemenea, în funcție de valorile de trafic, în fiecare punct de trecere a frontierei se vor crea fluxuri suplimentare de control, pe sensul de intrare sau ieșire din țară, după caz”, a declarat comisarul-şef de poliţie Bondar Laura Beatrice.

La frontierele interne, formalităţile specifice se efectuează în comun cu autorităţile de frontieră ungare, sens în care,în cadrul protocoalelor bilaterale, au fost contactate autoritățile statelor vecine pentru a lua împreună unele măsuri comune de fluidizare a traficului, astfel încât controlul de frontieră să se desfășoare mai ușor.

Bondar Laura Beatrice a mai precizat că supraveghează mai atent frontierele de stat, ca să prevină şi să combată migraţia ilegală şi contrabanda cu bunuri de larg consum de la granițe.

Valori de trafic

Anul trecut, în perioada minivacanței de Sfânta Maria, aproximativ 317.340 de persoane, cetățeni români și străini, au tranzitat granița la nivelul I.T.P.F Oradea.

Cel mai tranzitat punct de frontieră a fost P.T.F. Nădlac II, cu un trafic de peste 174.500 persoane persoane, urmat de P.T.F. Borş, unde poliţiştii de frontieră au verificat peste 120.000 persoane.

11 puncte la frontiera cu Ungaria

la frontiera româno-ungară sunt operaţionale 11 puncte de trecere cu specific rutier:

· pe raza jud. Timiş:

 • P.T.F. Cenad – Kiszombor

· pe raza jud. Arad:

 • P.T.F. Nădlac – Nagylak
 • P.T.F. Nadlac II- Csanadpalota
 • P.T.F. Turnu – Batonnya
 • P.T.F. Vărşand – Gyula

· pe raza jud. Bihor:

 • P.T.F. Salonta – Mehkerek
 • P.T.F. Borş – Artand
 • P.T.F. Valea lui Mihai – Nyirabrany
 • P.T.F. Săcuieni – Letavertes

· pe raza jud. Satu Mare:

 • P.T.F. Urziceni – Vallaj
 • P.T.F. Petea – Csengersima

Trafic online

Participanții la traficul transfrontalier au la dispoziție aplicaţia Trafic On-line, ce poate fi accesată pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor